harp
Forum Replies Created
-
Zaujimalo by ma to kolkovanie. Mozes o nom prosim napisat viac.
-
Pridavam par aktualizovanych informacii od Juraja Gembickeho, toho zvonara z clanku. Coskoro sa mozete tesit aj na clanok o zvonoch a zvonaroch.
Odkazy na stránky zvonárov, od českých kolegov:
* stránka zvonárov katedrály sv. Vita v Prahe
* niektoré staršie čísla pražského zvonárskeho časopisu Katedrála (do roku 2005):
* stránka zvonára Vladimíra Molika v kostole Sv. Vojtecha v Prahe – Novom Meste:
http://www.sweb.cz/vojtech.ludmila/* stránka zvonára v meste Melník (ČR):
http://zvony.webpark.cz/* stranka zvonárov v Humpolci (okr. Pelhřimov):
-
Obnova.sk necenzuruje nic okrem vulgarnosti a obcas neopravnenej reklamy. Skus presnejsie specifikovat co hladas… Bol to diskusny prispevok ci clanok?
-
Tak toto ma zaujima. Napr: upravovali ste hlinu, da sa takyto stroj prenajat pripadne kupit? Neuvazovali ste o nabijani do debnenia? Pouzili ste hrazdenu konstrukciu?
Dakujem za odpovede.
-
Neuvazoval si nad tym ze by si strechu zatravnil?
-
hľadam prostriedok, ktorým by sa dalo ošetriť náhrobný kameň, aby bol jeho povrh trochu ako keby nalakovaný a dal sa ľahko ošetriť-očistiť a tým pádom by mohol získať aj na trvácnosti – nepraskal by tak.
Toto je kombinacia poziadaviek ktora sa neda splnit. Lesk zavisi od druhu pouziteho materialu a jeho spracovani. Skuste nam tieto parametre opisat.
Neexistuje prostriedok kt. by zvysil lesk a zaroven by konzervoval a zvysoval odolnost kamena. Ak by ste pouzili nejaky druh laku, kamenu by to uskodilo.
Posledna otazka: Preco chcete zvysit lesk nahrobku?
-
Poster je plagat. V pripade tejto konferencie tusim formatu A1-A0, kt. prezentuje cinnost alebo aktivitu z oblasti seminaru.
Ja som takyto poster vyrabal na mieste v Krnove (tusim 2001) hodinku pred konferenciou :)
-
Co sa tyka najvhodnejsieho tvaru stresneho okna to je podla mna diskutabilne. Su u vas v dedine na dreveniciach nejake povodne stresne okna na dreveniciach?
-
Co sa tyka mienkotvornosti NGOciek, verim tomu ze kazdy rozumny clovek najde prevazne pozitiva na ich cinnosti. Je tu vsak stale dost ludi ktori iba nadavaju doma z pohovky ze vsetky neziskovky iba kradnu a vsetky tie zbierky na rakovinu aj tak idu do vreciek ludi vo vedeni.
Bohuzial niekedy to tak je, napriklad v pripade organizacii s Privilegiami nad zakonom.
Obnova.sk bola tiez dlho volnym zoskupenim ludi, neskor sme zalozili Spolocnost pre pamiatky, ktora vyvija aj inu cinnost. Dufam ze sa zas nedostaneme k volnemu zoskupeniu. Bol by to krok naspat.
-
A za akym ucelom ak to nie je tajomstvo. Poznam jedneho pana kt. sa venuje prave tejto teme velmi intenzivne je z Trencina.
-
O stroji neviem, pisal som o nastroji… Murarska lyzica, hladidlo. Ziadny stroj okrem omietacieho na nanasanie nepoznam. Omietaci stroj sa da pouzit azda len an prvu vrstvu ako prednastrek.
-
Sam som si niekolko krat vyskusal nanasanie hlinenych omietok. Je pravda, ze pokial omietku nahadzujete nastrojom je to pracne. Skor ako nahadzovat ju treba zatlacat a skor ako pracovat nastrojom treba pracovat rukami a na etapy.
Najskor povrh hliny vymazat tenkou vrstvou redsej hliny a nasledne chvilu po naneseni takehoto zakladu pokracovat vrstvami hlinenej omietky.
Ako ju namiesat? To sa da najst inych temach tu na Obnova.sk…
-