Forum Replies Created

Page 117 of 253
  • harp

Member
    10. novembra 2008 at 9:27 in reply to: Konferencia Počiatky pamiatk. ochrany hradných zrúcanín 2008

Islo o velmi vydarenu akciu, ktora bola vyborne zorganizovana. Prednasajuci hovorili k veci a zaujimavo. Program bol bohaty a tak nie kazdy vycerpal svoju prednasku uplne.

Ak ste sa v ramci diskusie neodvazili/nestihli opytat na cokolvek, vyuzite na to nase diskusie na Obnova.sk.

Kratky fotoreport z tejto akcie… Prida sa niekto?

• harp

Member
    9. novembra 2008 at 14:06 in reply to: Dominikansky klastor v B. Stiavnici *****Hotel

Len koli ferovosti znovu a znovu zverejnujem ze KSČ a zvnon su tie iste osoby. Tiez pouzivaju prezyvku registrovanu Avalon a Juro a pise aj ako iny anonym.

• harp

Member
    6. novembra 2008 at 7:32 in reply to: Save energy use Penguin efect

Pridavam aj video:

http://www.youtube.com/v/UP1QlLmAq1o&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&fs=1

Pre zaujimavost: ked chcem pridat video z youtube, skopirujem si z ich kodu odkaz a vlozim ho samostatne ako flash film. Ti je kod:

[flash width=425 height=344]http://www.youtube.com/v/UP1QlLmAq1o&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&fs=1[/flash]

• harp

Member
    6. novembra 2008 at 7:26 in reply to: nemecky odznak,2 sv. vojna

A aka je otazka? Alebo ho chces predat? Ked chces poslat fotografiu musis sa zaregistrovat. Potom mas pristup ku vkladaniu fotografii do Obnova.sk.h

• harp

Member
    5. novembra 2008 at 17:17 in reply to: Levický hrad

Leviciam pribudnú podzemné garáže a hotel ‚Na zbúranom múre‘

Je to už isté na 100%, každý sa môže o tom presvedčiť. V obrovskej jame staveniska nového Fizz hotela Astrum na Hviezdoslavovej ulici už nezostala ani pamiatka na 400-ročné mestské múry a bastión.
    Ešte cez Levický jarmok ho mohli zvedavci obdivovať spoza drôtenej ohrady staveniska. Tí čo ho cez cca 2 októbrové týždne na vlastné oči nevideli, už ho nikdy, opakujem nikdy neuvidia. S požehnaním Krajského pamiatkového úradu v Nitre a so súhlasom niekoľkých archeológov bol zbúraný až po základy v priebehu 4 dní – od štvrtku 23. do pondelka 27. októbra 2008. V tú nedeľu sa na stavenisku nepracovalo – po dlhých mesiacoch 7-dňových pracovných týždňov, fungujúcich na tejto stavbe „na radosť“ obyvateľov susediaceho bytového domu, v ktorom bývam 34 rokov.

http://www.obnova.sk/clanok-2671.html

• harp

Member
    5. novembra 2008 at 16:38 in reply to: Teplovzdusny ventilator/odsavac k peci

Nechcem ta presviedcat, ale preco chces nahanat po dome teply vzduch? Zvazoval si aj moznost ohrievat a premiestnovat ako medium radsej vodu? Vyhoda: moznost premeny na salave teplo = tepelna pohoda, mensie straty energie, bezhlucnost, moznost akumulacie
    Nevyhody si najdi sam ;)

Odpoviem aj Jankovi. Ja osobne som za profi tiche riesenie. Nebudem to riesit pocitacovym ventilatorom.

Po zvazeni vsetkych moznosti a okolnosti som dospel k rieseniu. Byvam v prenajatom dome, kde nechcem robit ziadne vatsie stav. zasahy. V mieste vyustenia pece na komin, mal povodny majitel predpripravenu prave takuto 150mm ruru pre odtah. Tak som ju vyuzil. Zvazoval som aj teplovodny vymennik, ale v tomto pripade som vsadil na riesenie kt. mozem pouzit vsade. Kupil som liatinovu pec Jotul a od nej budem odtahovat teply vzduch.

Janko:
    co s atyka mriezok na podlahe a pri strope je mi jasne ze takto by to fungovat mohlo, ale ako som uz spominal stavebne upravy tohoto typu su takmer nemozne.

• harp

Administrator
    5. novembra 2008 at 16:27 in reply to: Rumunsko

Par fotografii z nasej cesty do Rumunska. Vratili sme sa pred tyzdnom.

• harp

Member
    5. novembra 2008 at 7:46 in reply to: Teplovzdusny ventilator/odsavac k peci

Vdaka janko vedel som z eod teba ziskam vycerpavajucu odpoved. Kamarat ma takyto system vytvoreny z ventilatoru z pocitaca. Strasne mus to vsak rezonuje a tak ho vobec nepouziva. Tomuto som sa chcel vyhnut.

Zaroven variantou pre odtah tepleho vzduchu ventilatotom nahradzam variantu s dymovodnym vymenikom vo vedlajsej miesnosti.

• harp

Member
    4. novembra 2008 at 7:48 in reply to: Pražský kubismus – přednáška Zdeňka Lukeše

Par fotografii:

Autor prednasky

• harp

Member
    4. novembra 2008 at 7:18 in reply to: Veterné parky

Mesto nechce Veterný park Mokrý Háj

TRNAVA 3. novembra (SITA) – Mesto Skalica nesúhlasí s vybudovaním veterného parku v katastrálnych územiach obcí Mokrý Háj a Radošovce, ktoré sú so Skalicou v priamom dotyku. Vedenie mesta spolu s predstaviteľmi Občianskej iniciatívy proti vybudovaniu Veterného parku Mokrý Háj začalo zbierať podpisy na petíciu. Koncom týždňa ju chcú adresovať Ministerstvu životného prostredia SR. Podľa iniciátorov petície by veterné elektrárne narúšali panorámu mesta a okolité vinohradnícke lokality, rybníky, chránenú krajinnú oblasť Biele Karpaty či lužný les pri Morave. Ako uviedol primátor Skalice Stanislav Chovanec, elektrárne nechcú aj z ekonomických dôvodov. „Veterný park sa má nachádzať v rekreačnej lokalite, kde plánujeme rozvoj cestovného ruchu, napríklad formou cykloturistiky a agroturistiky. Uskutočnenie zámeru veterného parku by mohlo značne narušiť atraktivitu tohto územia a následne by mohol klesnúť záujem turistov,“ domnieva sa Chovanec.

O projektovom zámere koncom októbra rokovalo aj mestské zastupiteľstvo v Skalici. Ako informoval primátor, všetci okrem jedného poslanca zaujali negatívne stanovisko. Väčšiu váhu však pravdepodobne budú mať výsledky hlasovania v Radošovciach a Mokrom Háji, kde sa zámerom obecné zastupiteľstvá ešte nezaoberali. „Obce si to budú musieť dobre rozmyslieť. Na jednej strane ich chápem, pretože sú s tým spojené zaujímavé peniaze, ale mali by konať zodpovedne,“ vyjadril sa Chovanec. Podľa neho v minulosti boli snahy vybudovať park aj v katastri Skalice, mesto ich však nepodporilo. „My sa absolútne nezaoberáme touto myšlienkou, ani do budúcnosti,“ uzavrel Chovanec.

Zámer vybudovania Veterného parku Mokrý Háj predložila v druhej polovici októbra spoločnosť Enairgy Veterná energia, s.r.o., ktorá je dcérskou spoločnosťou rakúskej Enairgy Windenergie. Podľa zámeru má mať veterný park v katastrálnych územiach obcí Mokrý Háj a Radošovce 15 až 20 elektrární vysokých 150 metrov. Zámer je v súčasnosti v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

• harp

Administrator
    4. novembra 2008 at 7:14 in reply to: Templari

Prezentácia a krst knihy autorov Miloša Jesenského a Pavla Matulu
    „Po stopách templárov na Slovensku“

Dňa 7. novembra 2008 (v piatok) sa v bratislavskom kníhkupectve
    Svet kníh na Obchodnej ulici uskutoční prezentácia a krst knihy
    Miloša Jesenského a Pavla Matulu
    „Po stopách templárov na Slovensku“,
    vychádzajúcej vo vydavateľstve GORALINGA.

PROGRAM:

* Krst knihy – krstný otec Patrik Herman (TV Markíza)
    * Skupina historického šermu VARGAR
    * Zuzana Paštéková (husle) – Katarína Kleinová (violončelo)

Arthur Honegger: Sonatína pre husle a violončelo, 1. časť Allegro

* Prezentácia knihy za účasti autorov
    * Autogramiáda
    * Ochutnávka vín z produkcie spoločnosti Templářske sklepy Slovakia,
    * Moderátorka – Andrea Paulínyová (TV Markíza)

SPONZORI: Reštaurácia ORIM, Templářske sklepy Slovakia, s. r. o., Sharmant,
    s. r. o.

Dávno predtým než slovenský čitateľský svet zachvátil „templársky ošiaľ“,
    sa v jedno sychravé daždivé ráno dvojica mládencov, odchovaných na
    príbehoch pána Tragáčika, rozhodla uskutočniť púť po stopách templárov na
    Slovensku.
    Spolu s nimi navštívime predpokladané pôsobiská templárov (Martinček,
    Ludrová, Slovenská Lupča .) a „započúvame sa“ do tajuplných príbehov,
    ktorých nositeľom sú rytieri v bielych plášťoch s červeným krížom. Kniha,
    obsahujúca 13 kapitol, je ilustrovaná plnofarebnými fotografiami, ktoré
    pochádzajú z dielne autorov a mapou Slovenska, zachytávajúcou
    predpokladané pôsobiská templárov, či lokality s nimi iným spôsobom
    spojené.

So želaním príjemného dňa ostáva
    Váš Miloš Jesenský

• harp

Member
    3. novembra 2008 at 8:45 in reply to: Povrchova teplota vykurovacich telies

Pokiaľ viem povrchová teplota kachľovej pece je okolo 60°C ?!

Mozno pri zapaleni :) Alebo ked mas upchaty komin. Ale videl som par kachl. peci, kde si neudrzal ruku ani 10cm od povrchu. Kamaratovi sa od jej povrchu chytilo tliet drevo kt. na nej susil. Verim tomu ze to bude nad 100°C

• harp

Member
    3. novembra 2008 at 7:55 in reply to: Povrchova teplota vykurovacich telies

Povrchova teplota kachlovej pece vraj dosahuje 200°C. Doplnam do temy.

• harp

Member
    3. novembra 2008 at 7:42 in reply to: Teplovzdusny ventilator/odsavac k peci

Len pre porovnanie:

Mikrovlnná rúra Whirlpool AVM 955
    max.hlučnosť 68 dB

Chladnicka Electrolux ERP 34900 X 40 000 SK
    Hlučnosť 34 dB

Chladnicka Bosch KIV 34V00 19 000 SK
    Hlučnosť 39 dB

• harp

Member
    3. novembra 2008 at 7:39 in reply to: Teplovzdusny ventilator/odsavac k peci

Bezne odsavace su k dispozicii, ich cena je vsak vysoka.

MORA 5714
    výkon odsavača 800 m3 /h
    extra tichý motor (max. 46 dBA)

MORA 5713
    extra tichý motor (max. 46 dBA)

zdroj: stranka vyrobcu

Page 117 of 253