harp
Forum Replies Created
-
Zaujimala by ma aj fotografia – celkova. Mozno aj detail toho leva.
-
Informacie z tohoto fora su dobrym zakladom a v niektorych pripadoch aj nadstandardom. Kazdopadne si precitaj fora a ked ti nebude nieco jasne kludne sa opytaj. Potom nam skus predstavit tvoj zamer. Poradime ti co a ako. Okrem ineho aj to akeho odbornika oslovit.
Bez spoluprace s obornikmi to nepojde. Bohuzial :)
-
Samozrejme ze nie. Bohuzial tak jednoducho to nepojde. Zakladne postupy su jasne. Ale aj take klcovanie treba konzultovat minimalne s Vlastnikom a Ochranou prirody.
Keby si uviedol konkretne otazky mozno by sme ti vedeli poradit viac.
-
Od Shamana som dostal radu, ze mam skusit prezriet okraje parkiet a ak parkety tlacia na stenu skusit ich dookola obrezat asi 2-3cm. Potom vraj mam zatazit vydute parkety a podstreknut do nich nizkoroztaznu montaznu penu.
Uvidime ci sa to podari. Este stale je miesnost zalozena vecami ked sa uvolni zacnem na tom pracovat. Ta miesnost ma okolo 120m2 je mi luto tie parkety vyhodit, alebo vytrhat. A kedze ta podlaha bude podlahou v stukatersko-konzervatorsko-restauratorskej dielni nemusi byt prilis povabna, nech len sluzi.
Uvidime.
-
Doporucujem aj toto:
http://www.imusicdownload.net/info.php?name=Dikanda_Winko_.mp3&url=http%3A%2F%2Fwww.imusicdownload.net%2Fget.php%3Fid%3D687474703a2f2f7777772e77727a7574612e706c2f6175642f66696c652f6149716b6f664a5066652f416b6f72645f2d5f57696e6b6f5f50696a65202d20687474703a2f2f7777772e676f6f676c652e636f6d2e6d7033 -
L. MIKULÁŠ: Z centra mesta vyháňajú havranov
LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 17. februára (SITA) – V meste Liptovský Mikuláš vyháňajú havranov z centra. „Verejnoprospešné služby odstraňujú viac ako 100 havraních hniezd. Robíme tak na základe sťažností obyvateľov mesta, ktorým havrany znečisťovali prostredie a poškodzovali majetok. Hniezda chceme odstrániť do konca februára. Dovtedy máme výnimku, ktorú nám udelilo Ministerstvo životného prostredia SR,“ povedal riaditeľ Verejnoprospešných služieb (VPS) Dušan Grešo.
Pri prácach pomáha aj horolezec. Havrany chcú dostať na perifériu, kde nebudú prekážať ľuďom. „Takéto zhadzovanie hniezd má význam len v prípade, že sa realizuje viac rokov za sebou, v období keď sa havrany začínajú sťahovať. Havran sa totiž aj po zhodení vráti na pôvodné miesto, kde ho chce postaviť opäť. Preto je potrebné ich vyháňať aj viackrát za sebou, aby boli nútené si urobiť hniezdo v inej lokalite,“ ozrejmila Viera Kacerová, zoologička Správy Tatranského národného parku.
-
Kia bude rozdávať granty pre neziskovky i školy
ŽILINA 18. februára (SITA) – Starajme sa o lepší život je názov prvého zamestnaneckého grantového programu Kia Motors Slovakia, ktorý vyhlásila žilinská automobilka cez Nadáciu Pontis. O finančnú podporu z nadačného fondu sa môže uchádzať len projekt, ktorý písomne odporučí pracovník automobilky. Cieľom programu je zaangažovať zamestnancov, aby takto podporili projekty neziskových organizácií, miestnej samosprávy či škôl vo svojom okolí alebo sa do nich priamo zapojili.
Grantový program rozdelí z nadačného fondu vyše 16,5 tisíca eur, pričom maximálna výška grantu na jeden schválený projekt je 1 500 eur. O grant môžu žiadať neziskové organizácie, miestne samosprávy i školy, ktorých projekt sa zrealizuje v Žilinskom kraji. Projekty musia mať zameranie na ochranu životného prostredia, kultúrneho dedičstva, na podporu znevýhodnených skupín alebo na zvyšovanie mobility občanov. Posledný termín pre zasielanie žiadostí o grant do Nadácie Pontis je 20. marec 2009.
Úplne znenie grantovej výzvy sa nachádza na http://www.nadaciapontis.sk/granty, informácie sú dostupné aj na e-mailovej adrese norbert.maur@nadaciapontis.sk či na telefónnom čísle 02/5710 8122.
Agentúru SITA informovala Martina Petrášová z oddelenia vzťahov s verejnosťou Kia Motors Slovakia. -
harp
Member17. februára 2009 at 16:50 in reply to: Restaurovanie starozitneho nabytku-Bratislava a okolieNehadam sa tomu sa snazim vyhnut. Chcem len zachovat podstatu tychto for. Aby sa nezmenili na inzertne noviny. A ked uz niekto inzeruje tak nech prida aj informacnu hodnotu. Ako som pisal, ked ma niekto za sebou co len 10 prispevkov nikdy mu nezmazem inzerat.
Ale ked sa niekto zaregistruje len za ucelom reklamy, nepaci sa mi to.
-
harp
Member17. februára 2009 at 0:17 in reply to: Restaurovanie starozitneho nabytku-Bratislava a okolieTak potom si tu nemate preco robit reklamu. Musite pochopit ze tento portal je o informaciach (ako vy hovorite o planych reciach)
Ak chcete reklamu zaplatte si ju. Ked ste dlhorocny uspesny restaurator urcite to pre vas bude dobra investicia.
-
Milí přátelé, odpůrci demolice krásné železniční budovy v Ústí nad Orlicí,
boj o záchranu této staré dámy přechází do nové fáze. Ministerstvem vnitra bylo prostřednictvím přípravného výboru ve složení Olga Sommerová, Martin Kadrman a Milan Mikolecký registrováno sdružení s názvem Nádraží nedáme!
Proto svoláváme ustavující schůzi sdružení na sobotu 28.února 2009 ve 14:00. Schůze se bude konat v prostorách nádražní restaurace.
Všichni jste srdečně zváni a těšíme se na naše společné setkání.
Olga Sommerová, Martin Kadrman a Milan Mikolecký.
P.S.: Z organizačních důvodů prosíme potvrzení! účasti na tento email nebo n a tel. 737 939 104 (M.Kadrman)
-
Tento klastor som navstivil pred zhruba troma rokmi. Posledne desatrocia mu zrejme nepomohli, kedze su v celej jednej casti ruby klenieb zaliate betonom s kari rohozou.
Pokial viem tak je tam stale klastor.
-
harp
Member16. februára 2009 at 17:42 in reply to: Restaurovanie starozitneho nabytku-Bratislava a okolieMato ja by som ti neveril a nezveril by som ti na restaurovanie ani jeden kus. Pokial nepredlozis aspon par fotografii. Ved sa skus vcitit do koze zadavatela prac. Urcite zareaguje skor ked uvidi pekne urobene kusy.
Tak uz sa nedaj prosit a pridaj sem par fotografii.h
-
harp
Member12. februára 2009 at 10:33 in reply to: Cena za architektúru v kateg. Rekonštrukcia a obnova budovSuhlasim s Tomboyom, podla mna ide o klasicku ukazku stavebnej obnovy. Ked architekt neudrzi na uzde svoje ambicie a pokazi pamiatku.
Nebolo by zle vidiet stav pred obnovou.
-
Podla mna zalezi od pristupu.
Z metodickeho pohladu by som volil pri historickych kusoch rovnaku povrchovu upravu aka bola pouzita. Farebne, materialovo aj technicky.
Technicky: ak bola v minulosti pouzita nevhodna uprava, alebo nie je narok na ten isty material pouzil by som v pripade tohoto kusu farbu na baze lanoveho oleja, kt. ma velmi dobre vlasnosti.
tento typ nabytku byval casto upravovany prave takto.
Tolko konzervativny nazor.
-
Tiez ma napadlo ze moze ist o nejaky typ rozmnozovaca, ktore boli na slovensku velmi popularne zaciatkom 20. storocia. Ale nesedi mi tam roztec medzi valcami. Ako by sa na valec umiestnoval stocok? Musel by byt iba kaucukovy, alebo zelatinovy. A spominane rozmonozovacie stroje boli skor ine. Pismo sa vykladalo s mosadznych pismenok.
Mozno by pomohlo viac fotografii…