aktivita diskusia Architektúra a stavitelstvo rekonstrukcia 120 rocnej chalupy z nepalenej tehly

  • rekonstrukcia 120 rocnej chalupy z nepalenej tehly

    Posted by pevy on 24. apríla 2017 at 22:29

    ahojte, kupili sme asi 120 rocny dom z nepalenej tehly, ktory chceme zrekonstruovat. po dokonceni bude sluzit ako chalupa. o nepalenej tehle som uz cital nieco, ale mam par otazok:

     

    planujem robit novu vodu a elektrinu, povodna hlinena omietka pojde dole a dam novu. s hlinenou omietkou ale nemam skusenost este, postup si predstavujem asi takto: rabicove pletivo, ospricovat podkladom, prva vrstva hrubej omietky, presietkovat jutovou sietou, druha vrstva hrubej omietky a potom nakoniec jemna omietka. na niektorych miestach je stena dost kriva, niekde aj 3 vrstvy hrubej. je to dobry postup alebo som na nieco zabudol? ako dlho vlastne schne hlinena omietka – 1 vrstva?  omietku budem kupovat vrecovanu koli uspore casu, popri praci mi ho vela neostava na chalupu.

     

    v kupelni chcem dat sprchovy kut, jedna stena je domurovana z palenej tehly, ale druha je z nepalenej – cim na nu prilepit obklad? cital som niekde, ze hlinena omietka nema rada lepidla, ze sa odlepuju potom z nej kachlicky.

     

    v kupelni je jedna stena do polovice vysky z kamenov a potom z nepalenej tehly. treba tam koli tym kamenom pouzit vapno alebo nejaky specialny postup aby to nevlhlo? 

     

    na hlinenu omietku (v interieri) je lepsia kazeinova farba alebo vapenna farba? o oboch som cital, ze su na hlinenu omietku.

     

    dom bude vyuzivany ako chalupa, vikendovo. v zime ked budu mrazy treba v nom temperovat alebo nie? – nepopraska ta hlinena omietka v mraze? 

     

    dom ma klasicku podlahu – palubovku a pod nou len skvara/hlina. v jednej izbe ale na to bolo polozene linoleum a podlaha cela zhnila koli vlhkosti ktora sa tam hromadila, takze ju budeme menit. toto som tiez este nerobil, ale predstavujem si to tak, ze z hranolov spravim rost a nan pribijem znovu dosky. tu sa chcem opytat ake drevo je najlepsie aby vydrzalo dlho a cim ho potom prisypat aby nevlhlo a aby zase netahal velmi chlad od podlahy.

     

     

    dom si budem musiet svojpomocne spravit, kedze na kupu islo viac ako som planoval a vyskytli sa aj nejake veci, ktore neboli v plane. doteraz som robil s betonom, s polystyrenom, sadrokartonom, … ale na tieto povodne technologie a postupy som prikratky

    dakujem za kazdu radu

    pevy odpovedal 7 years ago 1 Člen · 0 odpovede/odpovedí
  • 0 odpovede/odpovedí

Sorry, there were no replies found.

Log in to reply.

Začiatok diskusie
0 of 0 odpovede/odpovedí June 2018
Súčasnosť