Zbierky múzea pre každého

Výstava, ktorej vernisáž sa uskutoční 18. mája o 13.00 hod. predstavuje prierez zbierkovým fondom Slovenského banského múzea. Exponátov je možné sa dotýkať, pretože výstava je určená predovšetkým zrakovo postihnutým spoluobčanom.Nápad zrealizovať takéto podujatie sa zrodil v roku 2003, kedy sa v priestoroch IC Geopark uskutočnila menšia výstava prevzatá z Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva rovnako určená pre slabozrakých. Výstava Zbierky múzea pre každého je ojedinelou výstavou najmä v tom, že je primárne určená zrakovo postihnutým spoloubčanom.

Berggericht – Mineralogická expozícia
Otvorené: Pondelok – nedeľa 9.00 – 17.00
(18. mája – 15. júna)

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

100 rokov Šarišského múzea

2.6.-30.12.2003
100 rokov Šarišského múzea
Výstava venovaná dejinám, histórii, zbierkovým fondom ŠM s prevahou historických a umeleckých zbierok s obohatením o prírodovedné a národopisné zbierky

SBM – Podzemie očami meračov v minulosti

(do 15. septembra)
Slovenské banské múzeum 8.júna otvorilo, v kaplnke v Kammerhofe, výstavu Podzemie očami meračov v minulosti. Výstava vznikla spoluprácou Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši, Banského múzea v Rožňave, Slovenského banského múzea a Štátneho ústredného banského archívu v Banskej Štiavnici. Autori výstavy predstavujú dve skupiny menej známych máp- banské a jaskynné.

Šarišské múzeum | 8-2003

Skanzen:
10.8.2003 14.00, Hornošarišská nedeľa, IV. ročník, miesto: exteriér skanzenu Bardejovské Kúpele
ukážky tradičných tancov, zvykov, spevov v podaní DFS z okolia Bardejova
Info: Mgr. V. Koščová
T.: 472 2009