Západoslovenské múzeum v Trnave opäť otvoria pre verejnosť

Obrázok k článku

Západoslovenské múzeum v Trnave otvorí 1. apríla po komplexnej rekonštrukcii hlavnej budovy svoje brány pre verejnosť. V budove z 13. storočia, ktorá bola pôvodne kláštorom a kostolom klarisiek, vymenili všetky okná, obnovili fasády a pribudol aj výťah. Práve vďaka novému výťahu budú podľa Simony Jurčovej zo Západoslovenského múzea výstavné priestory dostupné aj pre hendikepovaných návštevníkov. Hlavná budova múzea bola zatvorená pol roka.

 

Návštevníci si môžu v budove na Múzejnom námestí zatiaľ pozrieť expozície Sakrálne pamiatky, História Trnavy, Krása zašlých čias, Oratórium, archeologickú expozíciu a výstavu Maroko-raj-geológov. ,,Obnova interiéru múzea naďalej pokračuje, postupne sprístupníme aj ďalšie expozície. Múzeum bude otvorené od utorka do piatka od 8:00 do 17:00, cez víkendy od 11:00 do 17:00,“ informovala Jurčová.

 

Trnavský samosprávny kraj v minulom roku vďaka eurofondom v krajskom meste vynovil okrem budovy Západoslovenského múzea aj Synagógu – centrum súčasného umenia a budovu Knižnice Juraja Fándlyho. Rekonštrukcie stáli približne 2,8 milióna eur, najnáročnejšou bola obnova rozsiahlej budovy múzea.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Budova Slovenského národného múzea

Hlavnú budovu SNM v Bratislave postavili v roku 1928 podla architektonických návrhov M. M. Harminca. Umelecká výzdoba priecelia je dielom F. Úprku, bronzové výplne vstupných dverí zhotovil S. Paukert. Expozície múzea boli slávnostne otvorené 4. mája 1930