Začali búrať bývalý pivovar

Obrázok k článku

Popradský pivovar po takmer 200-ročnej existencii definitívne odchádza do minulosti. Spoločnosť Pilsberg investment, s.r.o. začala s búracími prácami na jednotlivých objektoch bývalého pivovaru. „Búracie povolenie sa správoplatnilo začiatkom februára a je platné do konca roka 2013. S búraním sa začalo 16. marca,“ uviedol pre SITA Marián Balaj zo spoločnosti Pilsberg investment, s.r.o. Búracie práce v areáli bývalého pivovaru potrvajú maximálne do polovice júla tohto roku. Búrať sa budú všetky objekty mimo objektu sladovne, ktorá je stále v prevádzke. Exteriér sladovne sa podľa Balaja dočká rekonštrukcie, aby ladil s novopostavenými objektmi.

Podľa Balaja na pozemku po bývalom pivovare v centre Popradu vyrastie súbor viacerých budov, ktorých dominantou bude Retail Centrum. Po ukončení výstavby by mala táto investícia v prvej fáze zamestnať okolo 200 ľudí. S výstavbou plánuje spoločnosť začať ihneď po zbúraní objektov pivovaru a získaní stavebného povolenia. Podľa pôvodných zámerov investora mal na mieste pivovaru vyrásť okrem obchodného centra aj deväťpodlažný hotel, desaťposchodová administratívna budova a celej lokalite mali dominovať tri bytové domy s 18, 17 a 14 podlažiami, pričom najvyšší z nich by mal mať výšku viac ako 68 metrov. Kedy a či vôbec sa tieto plány uskutočnia, zatiaľ nie je známe. „K ostatným otázkam sa momentálne vyjadriť nevieme, pretože prebiehajú rokovania medzi našou spoločnosťou a jednotlivými investormi,“ dodal Balaj
Obrázok k článkuä

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Všetci za jeden povraz!

Pred časom ste si na tomto mieste mohli prečítať výber z článkov, ktoré slovenskú verejnosť zoznámili s problémom predčasného výrubu stromov na pravdepodobnom budúcom stavenisku veľkého luxusného hotela v centre Banskej Štiavnice (http://www.obnova.sk/article.php?sid=1622).
Nasledujúci článok, prevzatý z miestneho týždenníka Štiavnické noviny, ktorý vydáva Mesto, resp. Mestský úrad Banská Štiavnica, približuje nielen viac či menej obhajujúce pohľady na túto vec, ale aj budúcnosť celého zámeru.

Odpovede

Comments are closed.