Za vstup do niektorých pamiatok v Skalici sa bude platiť

Obrázok k článku od zora.

Mesto Skalica počas letnej turistickej sezóny spoplatní vstup do svojich pamiatok. Turisti môžu v Skalici navštíviť dvanásť zaujímavých pamiatok, za vstup do ôsmich z nich si zaplatia, spoplatnenie sa netýka kostolov. V každej z kultúrnych a historických pamiatok bude počas víkendov vyškolený sprievodca, ktorý bude návštevníkom poskytovať potrebné informácie. Platiť sa bude prostredníctvom turistických pasov, za tri eurá môže záujemca navštíviť počas jedného víkendu aj viacero pamiatok.

 

Primátorka Anna Mierna chce zavedením vstupného eliminovať stratu mesta, keďže Skalica platí ročne 30-tisíc eur sprievodcom, ktorí sú k dispozícii v jednotlivých pamiatkach. Skaličania tak prakticky doplácajú na turistov. Pre obyvateľov Skalice bude vstup na pamiatky počas dvoch najväčších kultúrno-spoločenských podujatí Trdlofest a Skalické dni zadarmo. Mierna avizovala aj záujem dosiahnuť vyššie príjmy z Trdlofestu a Skalických dní, pretože aj na tieto podujatia radnica dopláca.

 

Turisti v Skalici vyhľadávajú Rotundu sv. Juraja, mlyn bratov Pilárikovcov, veľmi známy je aj Jurkovičov Dom kultúry. Skalica sa začala už pred mnohými rokmi orientovať na turistický ruch, čomu zodpovedala aj rekonštrukcia historického centra mesta, obnovenie tradície pečenia Skalických trdelníkov, obnovenie plavby po Baťovom kanáli, propagácia červeného vína Skalický rubín a ďalšie aktivity na podporu tohto odvetvia. Turistickú sezónu v Skalici otvára vždy v máji podujatie Trdlofest a na jeseň zatvára jarmok s názvom Skalické dni.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odpovede