Z múzea v Bratislave ukradli drahokam za 250 000 Sk

BRATISLAVA 20. novembra 2004 (SITA) – Drahokam v približnej hodnote 250 000 korún dnes krátko popoludní ukradli zo Slovenského národného múzea na Vajanského nábreží v Bratislave. Agentúru SITA o tom informovala zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Alena Toševová.Ako spresnila, vystavený drahokam ukradol neznámy páchateľ počas návštevných hodín múzea. “V tom čase bolo v expozícii približne 40 ľudí, ktorí tam musia ostať, až kým ich nevypočuje polícia,” dodala Toševová. Polícia na mieste zabezpečuje stopy a po neznámom páchateľovi usilovne pátra.

(SITA, vo;fa), 0106

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Zmizli historické knihy

Z knižničného skladu v Kláštore pod Znievom v Martinskom okrese zmizli historické knihy. Osem kníh z obdobia 16. až 19. storočia zmizlo zrejme počas návštevných hodín v priebehu minulého roka.

V trnavskom múzeu chýbajú ďalšie umelecké predmety

BRATISLAVA/TRNAVA 20. októbra 2004 (SITA) – V Západoslovenskom múzeu v Trnave chýbajú ďalšie umelecké predmety. Ešte v marci zmizli z múzea predmety za zhruba milión korún a ako agentúru SITA informoval zástupca trnavského policajného hovorcu Viktor Plézel, v pondelok pracovníčka múzea oznámila ďalšiu krádež umeleckých predmetov.