Výstava obrazov Márie Bidelnicovej

Vincent van Gogh, Paul Gauguin je prístupná v priestoroch Arias and Vanda Gallery (Štúrova ulica, Modra). Mária Bidelnicová sa špecializuje na reštaurovanie maľby na dreve a plátne……ako aj na reštaurovanie grafiky, kresby, akvarelu, gvašu a iných techník na papieri. Súčasťou tvorby reštaurátorky je aj maľovanie kópií obrazov starých majstrov gotiky či renesancie, ale hlavne obdobia impresionizmu a postimpresionizmu.


Publikované na: www.narodnaobroda.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Výstava obrazov Ivana Pavleho na Floride

SARASOTA – V priestoroch súkromnej galérie Missing Link v americkom meste Sarasota naFloride sa uskutočnila samostatná výstava slovenského umelca Ivana Pavleho. Výstavabola súčasťou širšej prezentácie slovenskej kultúry v Sarasote, v rámci ktorej saprezentovala aj slovenská filmová tvorba.

Levočskí reštaurátori predstavujú svoju tvorbu

LEVOČA 24. mája (SITA) – V objekte historickej Radnice v Levoči sprístupnili dnes výstavu Reštaurátorská tvorba 1995-2000 Oblastného reštaurátorského ateliéru (ORA) v Levoči. Je to už tretia výstava, ktorou levočskí reštaurátori prezentuje svoju tvorbu. Počas tohto obdobia realizovali takmer sto akcií od reštaurovania obrazov po kompletnú obnovu pôvodných nástenných malieb a rekonštrukčné práce na drevených oltároch a kostoloch. Na výstave je inštalovaná predovšetkým fotografická dokumentácia a textové informácie k jednotlivým akciám reštaurátorov. Dotvárajú ju trojrozmerné exponáty, originály, ktoré reštaurovali pracovníci ORA v Levoči.

Peter Paul Rubens – maliar

28. 6. 1577 – narodil sa flámsky barokový maliar Peter Paul Rubens. V r. 1600-08 pôsobil v Taliansku, od r. 1608 v Antverpách, v r. 1622-28 v Paríži. Od r. 1628 bol diplomatom v Anglicku, Holandsku a v Španielsku.