Vo Viedni bude Noc múzeí

5. októbra 2004 (SITA) – V sobotu sa v rakúskej metropole uskutoční kultúrne podujatie s názvom “Dlhá noc múzeí”. Ak to návštevníci časovo zvládnu, budú si môcť od večera do jednej hodiny v noci vychutnať nočný pohľad umeleckých zbierok a aktuálnych výstav v 61 múzeách, ku ktorým patrí Historické múzeum, Múzeum Sigmunda Freuda, Leopoldovo múzeum, Židovské múzeum a mnohé ďalšie.Za lístok v hodnote päťsto slovenských korún budú ponúkať múzeá aj sprievodné podujatia, v ktorých nebude chýbať hudba a tanec. Záujemcovia môžu ochutnať aj čokoládovú fontánu, ktorá bude umiestnená v prvom viedenskom čokoládovom múzeu.

(SITA, zk;xd), 0241

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Do Dlhej noci múzeí sa zapoja aj historické električky

V Rakúsku bude sobota 2. októbra 2010 patriť Dlhej noci múzeí. V celej krajine sa do akcie zapojí 680 múzeí a galérií. Len vo Viedni ponúkne podujatie vo svojom jedenástom ročníku 107 kultúrnych inštitúcií. Po prvý raz sa do tohto podujatia zapoja aj historické električky, prezentujúce múzeá počas 15-minútovej okružnej jazdy po viedenskom Ringu. Návštevníkov a návštevníčky čaká od 18:00 do 1:00 nočný pohľad na umelecké zbierky, výstavy i expozície v Albertine, Umelecko-historickom múzeu či viedenskom planetáriu.

Deň múzeí: Trnava, Žilina

Západoslovenské múzeum Trnava, Noc v múzeu – Svetlo v tmách – v rámci toho sú pripravené podujatia a prehliadka expozícií a výstav a to: 20,00 – vernisáž výstavy Petrolejové lampy a výstavy Naiva z Kovačice, 21,00 – 21,30 Performance pre fotografov: Svetlá v oknách múzea, 22,00 Večer poézie v spolupráci s Literárnym klubom Trnava, 24,00 Polnočný koncert a počas večera bude možné vypiť si kávu alebo čaj v štylizovanej kaviarničke na II. poschodí múzea, Dátum konania: 14. máj 2005 od 19,30 do 01,00 hod. Vstupné: zdarma

Noc múzeí a galérií

Najvýznamnejšie bratislavské múzeá a galérie Slovenské národné múzeum, Mestské múzeum v Bratislave, Slovenské technické múzeum – Múzeum dopravy, Slovenská národná galéria a Galéria mesta Bratislavy v spolupráci s Miestnym úradom mestskej časti Bratislava – Staré Mesto – pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Ing. Petra Čiernika spolu s partnerom podujatia Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy pripravili pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí jedinečné podujatie…
Obnova.sk Fotografia

Celoslovenská sieť SNM pozýva na návštevu aj cez sviatky

Slovenské národné múzeum (SNM) počas sviatkov upraví vo svojich múzeách otváracie hodiny. Kým na Štedrý deň a v Prvý sviatok vianočný budú múzeá zatvorené, na Štefana pozýva na prehliadku hneď niekoľko múzeí. Zároveň je pre návštevníkov pripravených niekoľko podujatí, ktoré im spríjemnia sviatočné chvíle, agentúru SITA o tom informovala Markéta Plichtová z oddelenia marketingu a komunikácie SNM.