V trnavskom múzeu chýbajú ďalšie umelecké predmety

BRATISLAVA/TRNAVA 20. októbra 2004 (SITA) – V Západoslovenskom múzeu v Trnave chýbajú ďalšie umelecké predmety. Ešte v marci zmizli z múzea predmety za zhruba milión korún a ako agentúru SITA informoval zástupca trnavského policajného hovorcu Viktor Plézel, v pondelok pracovníčka múzea oznámila ďalšiu krádež umeleckých predmetov. Pri revízii zistili, že chýba ďalších sedem obrazov z depozitu. Ich hodnota sa odhaduje približne na 1,5 milióna korún. Všetky umelecké predmety odcudzil neznámy páchateľ od októbra 2003.

(SITA, ad;zd), 0166

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Novou riaditeľkou Západoslovenského múzea D. Čambálová

16. septembra 2004 (SITA) – Novou riaditeľkou Západoslovenského múzea v Trnave by sa od 1. októbra mala stať Daniela Čambálová. Jej vymenovaním na dnešnom zasadnutí zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TSK) poslanci poverili predsedu TSK Petra Tomečka. Čambálová, ktorá doteraz pracovala na úrade samosprávneho kraja, vyhrala výberové konanie. Agentúru SITA informoval hovorca TTSK Ivan Krajčovič.

Vo Viedni bude Noc múzeí

5. októbra 2004 (SITA) – V sobotu sa v rakúskej metropole uskutoční kultúrne podujatie s názvom “Dlhá noc múzeí”. Ak to návštevníci časovo zvládnu, budú si môcť od večera do jednej hodiny v noci vychutnať nočný pohľad umeleckých zbierok a aktuálnych výstav v 61 múzeách, ku ktorým patrí Historické múzeum, Múzeum Sigmunda Freuda, Leopoldovo múzeum, Židovské múzeum a mnohé ďalšie.