V ružomberskej radnici rekonštruujú átrium

Ružomberská radnica začala s modernizáciou átria mestského úradu za 745-tisíc €, v ktorom bude Centrum prvého kontaktu a pamätná miestnosť Andreja Hlinku.

Potvrdil to Zdeno Keyzlar, vedúci oddelenia investičnej výstavby a komunálnych služieb mestského úradu. „Realizáciou tejto významnej investičnej akcie zabezpečíme užší a jednoduchší kontakt obyvateľov s mestským úradom. Po rekonštrukcii bude suterén radnice slúžiť ako archív spisov, Centrum prvého kontaktu bude na prvom podlaží. Súčasťou akcie je aj vybudovanie bezbariérového prístupu zo zadnej strany budovy,“ uviedol. Radnica tak vyhovela Pamiatkovému úradu, ktorý bol proti zásahu do schodiska pri hlavnom vchode.


„Átrium bude zvrchu presklené pod úrovňou súčasnej strechy. Rovnako presklený bude aj výťah, ktorý doposiaľ na radnici chýbal,“ poznamenal Keyzlar. V súvislosti so stavbou bola dočasne premiestnená socha Andreja Hlinku v nadživotnej veľkosti na vyvýšené pódium pri kostole sv. Ondreja. Stavbu by mali dokončiť do septembra 2010.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články