V rodnom dome Karola Wojtylu otvoria múzeum

…Súčasťou spomienkových akcií na Karola Wojtylu je aj rodný dom pápeža v juhopoľských Wadoviciach, ktorý patrí od piatka katolíckej cirkvi.

“Dom na ulici Koscielna 7, kde sa 18. mája 1920 narodil Karol Wojtyla, venovala krakovskému arcibiskupstvu nadácia Ryszarda Krauzeho, ” vyh lásilo krakovské arcibiskups tvo.
V dome má vzniknúť múzeum a už teraz ho navštevuje asi 5-tisíc ľudí denne.


Pápežov rodný dom kúpil jeden z najbohatších poľských podnikateľov Ryszard Krauze od Američana Rona Balamutha, dediča poľsko-židovskej rodiny. Kúpnu cenu nezverejnili.


Minulý rok v decembri sa však dostal na trh nehnuteľností s vyvolávacou cenou milión dolárov.
Presne na výročie smrti Jána Pavla II. sa dnes vo večerných hodinách bude jeho nástupca Benedikt XVI. modliť v otvorenom okne svojej pracovne nad Námestím sv. Petra vo Vatikáne. Očakáva sa príchod asi 500-tisíc pútnikov.


Benedikt XVI. zároveň oznámil začatie blahorečenia Jána Pavla II. na 13. mája.
Špeciálna komisia musí preukázať, že pričinením zosnulého sa udial zázrak a v tom prípade ho môžu vyhlásiť za blahoslaveného. Ak sa neskôr preukáže, že sa zaslúžil aj o ďalší zázrak, vyhlásia ho za svätého. (pol)


Zdroj: Nový čas

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Hrob Jána Pavla II.

(TKBS) Vatikán: Od 13. apríla je hrob Jána Pavla II. v krypte Baziliky svätého Petra prístupný verejnosti. Už v utorok večer po 5. zádušnej svätej omši za Jána Pavla II. ho navštívili mnohí kardináli.