V Pezinku dnes otvoria výstavu keramiky

BRATISLAVA 13. februára (SITA) – Výstavu Z ateliéru keramiky VŠVU dnes otvoria v priestoroch Malokarpatského múzea v Pezinku. Komorná výstava je výberom prác študentov a absolventov ateliéru keramiky Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, ktorý vedie od roku 1997 Ivica Vidrová. Okrem klasického výberu úžitkovej keramiky zameraného na čajníky a čajové súpravy budú prezentované aj diela sochárskeho charakteru z keramiky a iných materiálov a maľby na porceláne. Výstavu organizuje Malokarpatské múzeum a Bratislavský samosprávny kraj, kurátorkou je Vladimíra Büngerová.

(SITA, vo;pu), 0153

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Z ateliéru keramiky VŠVU

Komorná výstava predstavuje výber prác autorov – študentov a absolventov ateliéru keramiky Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, ktorý vedie od roku 1997 Ivica Vidrová. Okrem klasického výberu úžitkovej keramiky – zameraného na čajníky a čajové súpravy viacerých autorov /Stanislava Wágnerová, Kamil Slušný Ezechiel, Edita Balážová, Martin Bu, Eva Srníková, Rastislav Noga, Martina Uličianska, Miloš Nemec, Michal Kušík/ – sú prezentované diela sochárskeho charakteru, inštalácie a objekty z použitím rôznych druhov techník – keramických a iných materiálov a maľbu na porceláne.

Výstavu fyzikálnych pomôcok dnes otvoria v priestoroch STU

BRATISLAVA/KOŠICE 12. februára 2004 (SITA) – Výstavu fyzikálnych pomôcok s názvom Fyzika v škole včera, dnes a zajtra otvoria dnes o 14:00 v priestoroch Slovenského technického múzea (STM) v Košiciach. Výstava je spojená s demonštráciou fyzikálnych pokusov, doplnená premietaním filmov z fyziky, prezentáciou CD, vhodná pre školské kolektívy. Hlavným zámerom realizátorov výstavy je vzbudiť a podporiť záujem školskej mládeže o štúdium vedného odboru fyzika, a to prostredníctvom názorných ukážok vývoja výučby fyziky od začiatku 20. storočia až po dnešok.