V Modre si v sobotu budú môcť ľudia pozrieť prvý slovenský sirotinec

Obrázok k článku od zora.

Národnú kultúrnu pamiatku, prvý slovenský sirotinec v Modre (okres Prezinok), si budú môcť záujemci pozrieť už tento víkend. Ako ďalej agentúru SITA informovala Lucia Mandincová z modranského sirotinca, v poradí šiesty Deň modranského sirotinca sa uskutoční v sobotu 19. mája od 11:00 do 18:00 na Vajanského ulici 77. Program podujatia ponúkne zaujímavé prehliadky, aktivity pre deti, divadlo, koncert, výstavy aj občerstvenie.

 

Ľudia si budú môcť podľa Mandincovej pozrieť napríklad komentovanú prehliadku Po stopách architektúry Dušana Jurkoviča, akustický koncert Genius Locci či predstavenie Bábkového divadla Žihadlo. Sprievodný program zase predstaví tvorivé dielne, maľovanie na tvár, premietanie dokumentárneho filmu Modranský sirotinec či prezentácie a predaj keramiky „modranska“.

 

Sirotinec v Modre vyhlásil Pamiatkový úrad Slovenskej republiky za Národnú kultúrnu pamiatku. Dielo architekta Dušana Jurkoviča obnovujú dobrovoľníci z Občianskeho združenia Modranskej besedy v partnerstve s Cirkevným zborom ECAV na Slovensku Modra. Organizujú tu záchranné rekonštrukčné práce, dni otvorených dverí pre verejnosť, odborné semináre či výstavy.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články