V Malokarpatskom múzeu tento mesiac posledný tohtoročný Pohár vína o piatej

Obrázok k článku

V Malokarpatskom múzeu v Pezinku bude tento mesiac posledný tohtoročný Pohár vína o piatej. Ako agentúru SITA informovala Miroslava Kisoňová z Malokarpatského múzea, podujatie bude vo štvrtok 12. novembra o 17:00 a návštevníkov zavedie do rímskeho Carnunta, ktoré sa nachádza blízko Bratislavy. V súčasnosti je tento niekdajší legionársky tábor a mesto jednou z najnavštevovanejších atrakcií v susednom Rakúsku. Počas večera bude rozprávanie o živote v legionárskom tábore, vojenskom i civilnom meste. Vstupné je jedno euro.

 

Do konca tohto týždňa majú záujemcovia možnosť navštíviť v múzeu aktuálnu vinohradnícku výstavu Pezinské vinohrady sú najkrajšie! Fotografie návštevníkov prevedú pezinským chotárom a predostrú jeho zákutia. V tomto mesiaci sa v múzeu začne nová výstava Do zbrane! Bitky a bojiská Bratislavského kraja, ktorá predstaví dejiny vojenstva v Bratislavskom kraji od praveku až do polovice 20. storočia. Ľudia uvidia originálne militárie ako kamenné sekeromlaty, rímsky oltár z vojenského tábora v Rusovciach a ďalšie predmety. Výstavu sprístupnia od 26. novembra do 31. marca 2016, za vstup osoba zaplatí jedno euro. Kisoňová ďalej uviedla, že v Literárnom a vlastivednom múzeu vo Svätom Jure v okrese Pezinok pokračuje do 28. novembra výstava Život s vinohradom, s príbehmi svätojurských vinohradníkov a ich vinohradov. “Na výstave sú okrem fotografií aj historické predmety, ktoré v minulosti vinohradníci používali pri práci vo vinohrade,” pripomína Kisoňová. Vstupné je jedno euro.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Keramické trhy v Pezinku

Siedmy ročník medzinárodného podujatia Keramické trhy sa uskutoční od 11. do 13. júna 2010 v Pezinku. Svoje umenie a výrobky z pálenej hliny príde do Pezinka predstaviť viac ako 150 keramikárov a hrnčiarov zo Slovenska, Čiech, Moravy, Bulharska, Poľska a Maďarska. Podujatie sa koná s podporou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavla Freša a primátora mesta Pezinok Olivera Solgu. Agentúru SITA informoval Radko Duda z Oddelenia komunikácie s médiami a verejnosťou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).