V Bankej Štiavnici sa bude krstiť

Obnova.sk Fotografia

Občianske združenie KRUH Vás srdečne pozýva na krst knižky Aji Nižňanskej a Ivety Chovanovej Detail, Banská Štiavnica a jej skrytá krása. V knihe ožijú pôsobivé architektonické detaily, tajomné zákutia a zaprášené kúty starých domov. Tento výnimočný vydavateľský počin vznikol vďaka podpore Ministerstva kultúry SR a najmä vďaka niekoľkoročnej dokumentačnej práci štiavnických pamiatkárov. Autorky zotavili hodnotnú a vizuálne príťažlivú publikáciu v snahe upozorniť na architektonické detaily, ktorým čas pridal nielen na kráse, ale aj na krehkosti. Dnes sú mnohé skvosty, ktoré pretrvali aj niekoľko storočí, v ohrození a miznú takpovediac zo dňa na deň.

Všetci milovníci histórie a nevšednej, a predsa pre niekoho každodennej krásy starých vecí, budú vítaní na krste knihy v kaviarni Libresso, dva dni pred Novým rokom, 29.decembra o osemnástej hodine. V prípade, ak sa na krst nebudete môcť dostaviť, veríme, že knižka pocestuje cez Vaše kníhkupectvá za Vami.

Silvia Šujanová

Obnova.sk Fotografia

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odpovede

  1. V Bankej Štiavnici sa bude krstiť

    1940 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-06-03 15:48:36 harp, Krst dopadol vyborne a dufam ze sa knizka coskoro zacne predavat aj na http://www.obnova.sk.

Comments are closed.