Trnavčania môžu ochutnať stredovek

Bašta Trnavských hradieb (www.kompania.sk)

Možnosť nazrieť do hrncov stredovekých Trnavčanov a ochutnať jedlá z tohto obdobia ponúka Kompánia trnavských žoldnierov v sobotu 30. apríla od 10:00 do 14:00 vo veži mestských hradieb pri Bernolákovej bráne v Trnave. Ochutnávka stredovekých jedál, ktoré budú pripravované v dobovej kuchyni priamo pred očami návštevníkov, je súčasťou interaktívnej prehliadky veže. Agentúru SITA o podujatí informoval Bystrík Holeček zo šermiarskej skupiny Kompánia trnavských žoldnierov.

Šermiari majú baštu mestských hradieb v prenájme od roku 2009, vlastnými rukami ju zrekonštruovali. Počas školského roka ju každú nedeľu otvárajú pre verejnosť. Cez leto podľa Holečka pripravia viacero tematických podujatí.

Poznámka redakcie: Viac o aktivitách Kompánie trnavských žondlierov http://www.kompania.sk/

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Mestskú vežu otvoria po dlhšom čase od soboty pre verejnosť

BRATISLAVA 29. júna (SITA) – V improvizovanom režime otvoria v sobotu jednu z najvýznamnejších kultúrnych pamiatok Trenčína – mestskú vežu. V uplynulom období nebola sprístupnená a výstup na ňu bol povolený iba výnimočne počas Dňa otvorených dverí na Mestskom úrade (MsÚ). Obnovenie veže bolo súčasťou širšej úpravy budovy úradu, kedy zrekonštruovali aj pôvodné pavlačové schody vo veži a umiestnili nové vežové hodiny s kruhovým ciferníkom. Súčasný vzhľad tejto pamiatky je dielom trenčianskych architektov, autorskej dvojice Balaščák-Ondrejka.