Tretí rok Obnovy

Slovenský internetový portál o pamiatkach, zbierkach a starožitnostiach www.obnova.sk vstupuje do tretieho roka riadnej prevádzky. Portál vznikol z iniciatívy mladého aktivistu Michala Hrčku, ktorý stránku nielen vymyslel, ale ju aj zrealizoval a po takmer roku práce „zavesil“ na web.Portál dodnes funguje na dobrovoľnej báze niekoľkých nadšencov, ktorým záleží na stave nášho kultúrneho dedičstva. Obnova.sk je bránou do sveta kamenných hradov, malebných zámkov, vzácnych zbierok a mnohých zaujímavostí. Minulosť sa tu prepletá so súčasnosťou, s najmodernejšími technikami konzervovania, reštaurovania a obnovy. Každý deň prináša nové články z príbuzných oblastí, k dispozícií je archív so systémom vyhľadávania na základe zvolených hesiel, fotogaléria a diskusie čitateľov na aktuálne témy. Obnova pripravuje pre neustále rastúci okruh svojich čitateľov novú zaujímavejšiu a prehľadnejšiu podobu. Nechajte sa prekvapiť a vstúpte cez internetovú bránu www.obnova.sk do sveta kultúrneho dedičstva prostredníctvom najmodernejších technológií.

Silvia Šujanová

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Obnova.sk – pamiatky, zbierky a starožitnosti

Obnova.sk na úvod:
Portál Obnova.sk je neziskovým projektom voľného zoskupenia ľudí, ktorých okruh nie je zďaleka uzavretý. Vznikol ako križovatka informácií v oblasti pamiatok, zbierok a starožitností. Už od prvého dňa poskytoval svojim návštevníkom vždy zaujímavé a nové informácie a služby. Portál Obnova.sk (www.obnova.sk), je tvorený najnovšími technológiami, ktoré umožňujú interaktívne zapájanie sa návštevníka do procesu publikovania a reagovania na publikované. Portál je graficky jednoducho spracovaný, dôležitá je totiž jeho obsahová stránka. O ňu sa stará dobrovoľná skupinka ľudí z oblasti pamiatok, múzeí a iných spoločenských odborov. Snažíme sa portál aktualizovať každý deň.

Vznikol centrálny portál pre neziskový sektor

Neziskový sektor má od stredy 6. októbra 2010 centrálny internetový portál. Vytvorila ho Centrálna nezisková spoločnosť a 1. Slovenské neziskové centrum. Podľa tvorcov portálu jeho vytvorením na Slovensku vznikol priestor, kde bude “maximum dobrých myšlienok”, ktoré môže neziskový sektor zužitkovať.