Tr. Teplice opravia námestie, kolonáda napokon nebude

Trenčianske Teplice pokračujú v rekonštrukcii pešej zóny. Mestu sa podarilo získať eurofondy, za približne 1,3 milióna eur opraví námestie pred liečebným domom Krym. V týchto dňoch samospráva vyhlásila tender na zhotoviteľa. V rámci rekonštrukcie staré asfaltové povrchy na námestí nahradia dlažbou z prírodného kameňa, vybudujú aj dve vodné fontány, nové osvetlenie, pódium na promenádne koncerty, kamenné a lavičkové sedenie. Časť nákladov bude mesto hradiť zo svojho. Výstavba by mala trvať 13 mesiacov.

Pôvodný projekt mesta rátal aj s vybudovaním kolonády, celkové náklady podľa dávnejších vyjadrení mesta mali dosiahnuť 3,3 milióna eur. “Keďže prideľovanie finančných prostriedkov v týchto výzvach bolo limitované na počet obyvateľov, museli sme uvedený projekt upraviť. V budúcnosti nám však nebude nič brániť v tom, aby sme postavili aj kolonádu. Všetko bude otázka peňazí,” povedal agentúre SITA primátor štvortisícového kúpeľného mesta Štefan Škultéty.

Trenčianske Teplice majú za sebou viacero etáp rekonštrukcie pešej zóny. Tú poslednú otváral pred dvoma rokmi legendárny egyptský herec Omar Sharif, ktorý bol hosťom medzinárodného filmového festivalu Artfilm. V decembri 2007 mesto otvorilo štvrtú etapu rekonštrukcie. Predtým sa sedem rokov na zóne nerobilo.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Mesto Levoča začne v tomto roku s rekonštrukciou námestia

Mesto Levoča chce tento rok začať s rekonštrukciou Námestia Majstra Pavla. Obnova hlavného levočského námestia bude jednou z investičných priorít mesta v tomto roku. “Mali sme začať už v októbri – novembri 2010. Finančné prostriedky z Európskej únie na prvú etapu rekonštrukcie máme, lenže žiaľ, verejné obstarávanie sa zaseklo na Úrade pre verejné obstarávanie,” uviedol pre SITA primátor Levoče Miroslav Vilkovský. Primátor predpokladá, že s rekonštrukciou prvej časti námestia začnú v tomto roku.