STREČNO: V stredu bude na hrade Noc duchov, tekvíc a strašidiel

Obrázok k článku

Tohtoročná sezóna na hrade Strečno vyvrcholí v stredu večer podujatím Noc duchov, tekvíc a strašidiel. „Ako nám avizovali strašidlá, ktoré sa už pomaly zlietajú nad hradom, na Strečne pôjde o krk, preto si treba obliecť rolák a vziať šál. Improvizačné divadlo Kapor na scéne predstaví na hlavnom nádvorí Grófa Drakulu a my zistíme, či sa táto transylvánska celebrita dokáže zbaviť svojej závislosti a potlačiť v sebe túžbu po ľudskej krvi,“ pozýva správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

 

Skupina historického šermu Wagus z Trenčína privedie hladné čarodejnice, starých bosorákov, hradných duchov a nespútaných šermiarov. Atmosféru noci ozvláštnia hradní delostrelci či originálna ohňová šou v podaní skupiny Black Evils. „Na zahriatie budeme ponúkať čaročaj a ak sa nad hradom objavia iba strašidlá, a nie mraky, môžeme pozorovať aj hviezdnu oblohu,“ dodala Repáňová. Noc duchov, tekvíc a strašidiel sa na hrade Strečno uskutoční v stredu 28. októbra od 18. do 21. hodiny s posledným vstupom o 20:30. Podujatie je vhodné pre deti staršie ako 10 rokov. Pozorovanie oblohy organizuje Považské múzeum v spolupráci s Krajskou hvezdárňou v Žiline.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Cez víkend bude na Spišskom Hrade nočný hororový program

LEVOČA 23. júna 2004 (SITA) – Nočný hororový program Dracula uvedie cez víkend sériu podujatí na Spišskom hrade, ktoré pripravilo Spišské múzeum v Levoči na spestrenie expozície počas letnej turistickej sezóny. Na najväčšom slovenskom hrade sa predstaví Skupina historických scén Locus. Program bude súčasťou nočnej prehliadky Spišského hradu v piatok a sobotu so začiatkom o 21:00. Hrad bude počas nočného vystúpenia skupiny Locus osvetlený len fakľami. Po vystúpení potom opäť zapnú nočné osvetlenie. Agentúru SITA informoval manažér kultúrnych aktivít Spišského múzea Ľuboš Petruška. Skupina Locus bude na hrade vystupovať aj počas dňa.