Štiavnické veže

Občianske združenie Kruh Vás srdečne pozýva na slávnostný krst novej knihy Andrey Nižňanskej a Ivety Chovanovej s názvom Štiavnické veže.

Knižka je v poradí už treťou publikáciu štiavnických architektiek. Autorky debutovali prvotinou Detail – Banská Štiavnica a jej skrytá krása, ktorá mapovala rôznorodé podoby jednotlivých architektonických prvkov ako sú schodiská, klenby, drevené stropy, dvere okná, podlahy a podobne. V roku 2007 sprostredkovali čitateľom mysterióznu krásu piatich vybraných objektov v publikácii Tajomstvá štiavnických domov.

Knižná novinka vedie čitateľa do fascinujúceho sveta veží a podkroví, kde znova ožije história významných architektonických dominánt Banskej Štiavnice.

Tešíme sa na Vás v piatok, 17. apríla o 19:00 v kaviarni Divná pani v Banskej Štiavnici.

Silvia Šujanová
OZ Kruh a Obnova.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

V Bankej Štiavnici sa bude krstiť

Občianske združenie KRUH Vás srdečne pozýva na krst knižky Aji Nižňanskej a Ivety Chovanovej Detail, Banská Štiavnica a jej skrytá krása. V knihe ožijú pôsobivé architektonické detaily, tajomné zákutia a zaprášené kúty starých domov. Tento výnimočný vydavateľský počin vznikol vďaka podpore Ministerstva kultúry SR a najmä vďaka niekoľkoročnej dokumentačnej práci štiavnických pamiatkárov.