Starý zámok s novou vežou

Obrázok k článku

Autor: Rastislav Marko
Už niekoľko dní sa postupne pred Štiavničanmi, ale aj turistami odhaľuje nový vzhľad vstupnej barokovej veže Starého zámku. Zlý stav veže, do ktorej zatekalo (čo malo vplyv aj na stav omietky) donútil Slovenské banské múzeum vykonať jej rekonštrukciu. Práce na obnove začali už počas hlavnej turistickej sezóny a dokončené budú v októbri.

Na návštevníkov tak budú v budúcnosti čakať okrem nového vzhľadu veže aj vynovené slnečné hodiny. Okrem nového vonkajšieho vzhľadu došlo počas rekonštrukcie aj k oprave poškodenej strechy. V budúcnosti čakajú vežu ešte opravy niekorých vnútorných priestorov, ktoré budú slúžiť pre expozičné a vyhliadkové účely.

Info: realizátor umelecko – remeselných prác

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Shakespeare na Starom zámku v Banskej Štiavnici

Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici pripravilo aj v tomto roku nočné divadelné prehliadky Starého zámku. V treťom ročníku po témach starých povestí o Banskej Štiavnici (2003) a paródií na strašidelné príbehy (2004) prišla na rad téma na prvý pohľad dramatická – Shakespeare. Ako je však na podobných podujatiach zvykom, predstavenia budú prešpikované čiernym humorom a zábavou.zámok ožije Shakespearom

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.