Starý zámok ožije strašidelnými prehliadkami

Autor: Rastislav Marko
O kvalitách štiavnických hercov sa mohli naposledy presvedčiť Štiavničania a návštevníci mesta počas júnového Rozprávkového zámku. Aj keď toto podujatie bolo určené predovšetkým deťom, na svoje si prišli aj starší – herci totiž neraz do rozprávkových príbehov zakomponovali im vlastné humorné vložky, určené pre dospelých. Preto asi všetkých poteší, že sa so štiavnickými ochotníkmi budú môcť stretnúť aj počas leta, kedy začne písať svoju históriu už druhý ročník nočných divadelných prehliadok s názvom Noc na Starom zámku. Tak, ako v minulom roku sa okrem domácich divadelníkov (o.i. Pavol Balžanka, bratia Pálovci, Bibiana Stanková, Radoslav Grollmus, Ivan Lukáč…) predstavia aj členovia skupiny historického šermu Bojník z Bojníc. Zmena však nastane v téme štyroch príbehov. Po vlaňajších povestiach bude v tomto roku v priestoroch Starého zámku strašiť. Scenára a réžie sa rovnako ako v roku 2003 ujala Soňa Lužinová. Okrem iných zaujímavých príbehov nebude chýbať ani ten o legendárnej rodinke Adamsovcov. Samozrejme, chýbať nebude ani typický humor, ktorý do každého príbehu dodala nielen autorka, ale aj samotní heci. Už teraz je teda zrejmé, že o zábavu bude postarané.
Nočné prehliadky sa uskutočnia 9. júla (POZOR! – v tomto dni nastala oproti pôvodnému termínu 10.7. zmena), 17. a 24. júla, 7. a 14. augusta a 11. septembra. Výška vstupného je 120 Sk, pri rezervácii vopred na telefónnom čísle 694 94 35. resp. 692 05 35 stojí lístok 100 Sk. Pre Štiavničanov pripravili organizátori akciu na prvý termín – 9. júla, kedy môžu po preukázaní sa akýmkoľvek dokladom o trvalom pobyte v meste získať lístok len za 90 Sk. Rovnaká akcia je pripravená aj pre ostatných obyvateľov banskoštiavnického okresu počas Salamandrových dní. Vstupy do zámku začínajú od 20,30 hod. a v polhodinových intervaloch budú trvať do 23,00 hod. Na záver ešte jedno upozornenie – vzhľadom na charakter prehliadok organizátori neodporúčajú vstup s deťmi do 10 rokov.

Zdroj: Štiavnický život

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

SBM – Noc na starom zámku

(9.7., 17.7., 24.7., 7.8., 14.8., 11.9.)
Po úspechu v minulom roku sa aj v tomto roku rozhodlo Slovenské banské múzeum pripraviť pre návštevníkov mesta, ale aj Štiavničanov zaujímavé nočné divadelné prehliadky s názvom Noc na Starom zámku. Aj v tomto roku sa predstaví celá plejáda štiavnických ochotníkov.. Chýbať nebudú ani členovia skupiny historického šermu Bojník z Bojníc.

Shakespeare na Starom zámku v Banskej Štiavnici

Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici pripravilo aj v tomto roku nočné divadelné prehliadky Starého zámku. V treťom ročníku po témach starých povestí o Banskej Štiavnici (2003) a paródií na strašidelné príbehy (2004) prišla na rad téma na prvý pohľad dramatická – Shakespeare. Ako je však na podobných podujatiach zvykom, predstavenia budú prešpikované čiernym humorom a zábavou.zámok ožije Shakespearom

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.

Variácie na Shakespeara / Shakespeare

Pozývame Vás na tretí ročník atraktívnycj nočných prehliadok Starého zámku NOC NA STAROM ZÁMKUV BANSKEJ ŠTIAVNICI VARIÁCIE NA Shakespeara: BYŤ, ČI NEBYŤ?PIŤ, ČI NEPIŤ?
Termíny: 10. júla, 16. júla, 23. júla, 6. augusta, 13. augusta, 10. septembra
Vstupy: 20.30 hod., 21.00 hod., 21.30 hod., 22.00 hod., 22.30 hod., 23.00 hod. (maximálny počet účastníkov v jednom vstupe 40)