Stanica Žilina: Nové tvorivé dielne pre deti

Obnova.sk Fotografia

STANICA / Truc sphérique, v Žiline Pre deti otvára kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie pravidelné tvorivé dielne už od októbra 2004. „Okrem keramiky, si budú deti počas dielní rozvíjať umelecké aj životné zručnosti, svoju fantáziu a tvorivosť v oblasti výtvarného umenia, fotografie, filmu i divadla.“ hovorí Hana Lukšů, lektorka a koordinátorka tvorivých ateliérov na Stanici.

Obnova.sk Fotografia

V školskom roku 2004/2005 sa budú raz do týždňa konať v Ateliéroch na Stanici Žilina-Záriečie pravidelne tieto umelecké krúžky: Ateliér keramiky (stredy od 15:00) a Experimentálne ateliéry (môžete si vybrať z štvrtky od 15:00 alebo piatky od 15:00).
Tvorivé dielne sú určené deťom od 6 rokov, trvajú dve hodiny od 15:00 s možnosťou starostlivosti o deti až do 18-tej hodiny. Pre tých najmenších je špeciálne pripravená kratšia utorková výtvarná dielňa od 16:00, kde môžete prihlásiť deti už od 4 rokov.

Obnova.sk Fotografia

Podľa Hany Lukšů „Program detských dielní v kultúrnom centre Stanica pozostáva z toho najlepšieho, čo sa lektorom z občianskeho združenia Truc sphérique osvedčilo v predchádzajúcich 3 rokov, kedy tieto dielne fungovali v prenajatých priestoroch na Mariánskom námestí a centre Labyrint.“

Obnova.sk Fotografia

Dielne pre skupinky detí zvyčajne s počtom 12 detí vedie dvojica profesionálne vyškolených lektorov. Ateliéry pre dielne sú plne vybavené aj vďaka podpore Fondu Hodina deťom všetkými potrebnými pomôckami a materiálom. Centrum sa nachádza v budove stanice Žilina-Záriečie pod Rondlom, cesta peši z historického centra Žiliny trvá približne 10 minút, v blízkosti je zástavka MHD Hálkova, ale cestovať sa dá aj „Rajeckou Ančou“ priamo do centra Stanica Žilina-Záriečie.

Deti môžete prihlásiť u koordinátorky Hany Lukšů na tel. čísle 0907 178 756, kde získate aj všetky podrobné informácie. Viac informácii aj na www.stanica.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Stanica plná detí

V čase od pondelka 21. do soboty 26. augusta 2006 sa bude každé popoludnie od 13.00 do 18.00 odohrávať v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie Letné detské sympózium naplnené tvorivým programom. Poslednú noc môžu stráviť priamo na Stanici so zaujímavým večeným programom, na ktorom nebúde chýbať ani ohňová šou.

Európsky festival umenia Zblíženia 2004

2.4.2004 od 19:30 na Stanici Žilina-Záriečie
V rámci projektu Zbliżenia cestuje varšavské pouličné divadlo Makata (v Žiline známe z vystúpení v Maringotke v r.2001, Živý žilinský orloj v r. 2002 alebo Ceste do Stanice v r. 2003) po strednej Európe, stretáva ľudí, zbiera piesne a rituály do nového predstavenia. A samozrejme hrá. Na “hlavnom námestí” vedľa Stanice Žilina-Záriečie uvidíte Rozhovory, veľké pouličné predstavenie vychádzajúce zo svätojánskej tradície, pohanských zvykov a vôbec všetkého tajomného, čo ovládalo životy našich predkov. To všetko prostredníctvom chodúľov, ohňa, sugestívneho spevu a výborných poľských hercov, ktorí tiež hrajú v kapele Space Star Lovers.

Pomôžme západu!

Prvá zbierka balíčkov prvej pomoci pre západné krajiny
Vo štvrtok 22. septembra 2005 o 19.00 odchádza z kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie nemecké auto do berlínskej galérie westGermany s balíčkami prvej pomoci pre západ. Balíčky si môžte pozrieť na Stanici od 17.00 počas vernisáže.

Umenie po našom z gymnázia Hlinská (Žilina)

V piatok 30. apríla 2004 od 17:00 sa na Stanici Žilina-Záriečie uskutoční verejná prezentácia umenia gymnazistov z Hlinskej.
Táto prehliadka študentskej duše a výbuchu tvorivosti nazvaná Umenie po našom má silnú tradíciu, ktorá spontánne vznikla na Gymnáziu Hlinská po Nežnej revolúcii, ako reakcia na možnosť slobodného a necenzurovaného umeleckého vyjadrovania sa mladých ľudí.