Socha Dalího so zlatým vajcom za 680-tisíc eur na Slovensku

Socha slávneho umelca Salvadora Dalího v životnej veľkosti v hodnote 680-tisíc eur bude dva týždne vystavená na Slovensku. Od 15. do 26. októbra 2010 každý deň od 11:00 do 19:00 si ju budú môcť záujemcovia a záujemkyne pozrieť bezplatne v rámci najväčšej diamantovej výstavy na Slovensku v priestoroch showroomu Diamonds International Corporation na Ventúrskej ulici v Bratislave.

Sochu s názvom Umelec so zlatým vajcom vyrobil pred 35 rokmi český sochár Josef Nálepa, ktorému Dalí ako jednému z dvoch ľudí na svete bol aj modelom. Zo sochy odstránili bronzové vajce a nahradili ho zlatým, osadeným takmer tisíc diamantmi s celkovou váhou 100 karátov. Vajce zo 14-karátového žltého zlata váži takmer pol kilogramu.


Okrem sochy budú vystavené voľné diamanty vo veľkosti od jedného karátu až po 12,5-karátové kamene. Nebudú chýbať ani luxusné briliantové šperky, korunka Miss Universe Slovenskej republiky 2010 či exkluzívne diamantové dámske i pánske hodinky. Sprístupnené budú aj luxusné originálne sety šperkov navrhnuté prestížnou módnou návrhárkou Blankou Matragi. Diamanty pritom nebude možné len vidieť, ale aj si zakúpiť so špeciálnou zľavou na briliantové šperky. Po Bratislave výstavu prevezú do Prahy a následne do Karlových Varov.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odpovede

Comments are closed.