Slovenskí výtvarníci vystavujú na Morave

24. februára 2005 (SITA) – Výstavu Stretnutie – Setkání sprístupnili verejnosti vo foyeri Klubu kultury v Uherskom Hradišti. Ako agentúru SITA informovala pracovníčka Trenčianskeho osvetového strediska Jaroslava Tichá, svoju tvorbu predstavuje tridsať výtvarníkov z oboch strán hraníc z regiónov Trenčín a Uherské Hradiště. Výstava je pestrá aj rôznorodosťou výtvarných techník zúčastnených autorov.Potrvá do konca prvého marcového týždňa a v júni bude mať slovenskú reprízu v Trenčíne.

Výstava Stretnutie – Setkání, ktorú striedavo organizujú Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne a Klub kultury v Uherskom Hradišti má už viac ako dvadsaťročnú tradíciu. Každoročná konfrontácia výtvarných prác z oboch regiónov je vždy spojená aj s osobnými stretnutiami moravských a slovenských autorov, na ktorých sa vzájomne oboznamujú s novinkami v týchto výtvarných centrách Slovácka a stredného Považia.

© 2005, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Ivan L. v kauze Triptych vinný

25. januára 2005 (SITA) – Senát Okresného súdu Bratislava 3 dnes uznal bývalého riaditeľa SIS Ivana L. za vinného z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze Triptych – Klaňanie troch kráľov.

Výstava o stavbe tunela cez Malú Fatru v SNM

9. februára 2005 (SITA) – V Slovenskom národnom múzeu v priestoroch expozitúry Múzea Andreja Kmeťa v Martine otvorili dnes výstavu História razenia tunela Višňové – Dubná Skala. Cieľom výstavy je formou posterovej prezentácie oboznámiť verejnosť so základnými údajmi o realizácii prieskumnej štôlne, únikovej chodby a projektu tunela. Výstava zároveň dokumentuje geologické pomery v severnej časti Lúčanskej Malej Fatry. Agentúru SITA informovala pracovníčka SNM Veronika Liskajová.

Na účty neodoslali vlani granty vo výške 35,9 milióna

10. februára 2005 (SITA) – Niektorí žiadatelia o granty, ktorých projekty ministerstvo kultúry minulý rok podporilo, peniaze nedostali na účty. Ako pre agentúru SITA povedala hovorkyňa ministerstva Nora Slováková, ide o 35,9 milióna korún, ktoré “prijímateľom budú vyplácané postupne v prvom štvrťroku 2005.”

Vývoj slovenskej typografie mapujú v Banskej Bystrici

22. februára 2005 (SITA) – Vývoj slovenskej typografie 20. storočia mapuje výstava, ktorú otvoria v stredu o 16:00 v Štátnej galérii v Banskej Bystrici. Výstava je prvou časťou rozsiahlejšieho projektu a zameriava sa najmä na výtvarnú typografiu od 20. až po 60. roky minulého storočia. Prezentované sú diela viac než 40 autorov, vrátane klasikov slovenskej moderny Martina Benku, Ľudovíta Fullu a Mikuláša Galandu.

Výstava výtvarných prác odsúdených a obvinených

BANSKÁ BYSTRICA 31. januára 2005 (SITA) – Olejomaľby, kresby, stavby zo špajdlí, ale aj sošky z typického väzenského materiálu – chlebovej striedky môžu vidieť návštevníci Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici na výstave výtvarných a remeselných prác väzňov Čo je v nás. Jej už šiesty ročník pripravilo Stredoslovenské múzeum v spolupráci s Ústavom na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) a Ústavom na výkon väzby v Banskej Bystrici.