Skaličania ukážu svoje historické pamiatky v Prahe

Obrázok k článku

Skalica prezentuje svoju históriu, pamiatky a aktivity na medzinárodnom festivale architektúry a urbanizmu Architecture Week, ktorý sa začína v pondelok v Prahe. Festival, ktorý potrvá až do 20. októbra, sa v tomto roku zameriava na architektonické dedičstvo a súčasnú architektúru v súvislosti s cestovným ruchom. V Jiřskom paláci Pražského hradu je počas celého festivalu vystavený model centra Skalice.

Súčasťou podujatia bude podľa informácií Terézie Kubovej z mestského úradu 2. októbra na Námestí republiky Deň mesta Skalica. Skaličania budú svoje mesto prezentovať ochutnávkami Skalického trdelníka a vína, počas celého dňa bude hrať skalická cimbalovka. Informačný stánok predstaví záujemcom mesto a okolie a ponúkne informácie o podujatiach a aktivitách, ktoré sú súčasťou života v Skalici.

Mesto Skalica už niekoľko rokov intenzívne rozvíja cestovný ruch. Návštevníkom ponúka možnosť navštíviť Rotundu sv. Juraja, Františkánsky kláštor, Mlyn bratov Pilárikovcov, Jurkovičov Dom kultúry a ďalšie turistické lákadlá v pamiatkovej zóne. Okrem historického centra ponúka aj plavby po Baťovom kanáli alebo ngolf. Turistická informačná kancelária eviduje každý rok viac ako 20-tisíc návštevníkov Skalice. Počas tohtoročnej letnej sezóny navštívilo sprístupnené historické a technické pamiatky mesta podľa Kubovej vyše 33-tisíc vstupov.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články