Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou

Zdravím Vás priatelia a nadšenci občianskych združení, ako aj jednotlivcov.
Dovoľte, aby sme vás pozvali na tohtoročný zlet záchrancov ruín hradov, kaštieľov, kláštorov a všetkých jedinečných torzálnych architektúr, ktoré majú vďaka vám šancu prežiť aj o 100 rokov. Tohtoročný seminár sa uskutoční opäť v príjemnom zariadení Školy v prírode na Dobrej Vode v termíne 7.-9.12.2007. Cieľom podujatia bude prezentácia záchranných prác jednotlivých združení v tomto roku formou power-pointovej prezentácie.

Podujatie je zároveň zaslúženým koncoročným bilancovaním sezóny, stretnutím nadšencov z jednotlivých lokalít, nadviazaním kontaktov s odborníkmi. Všetko v neformálnej priateľsky-rodinnej atmosfére.

Program podujatia:
piatok 7.12.2007 od 16:00 prezentácia účastníkov, ubytovanie
20:00 Slávnostné otvorenie podujatia
20:15 Spoločná večera
20:45 Prvý blok prezentácií združení (cca 30minút x 2 združenia)
21:45 Prednáška odborníka – Mgr.Michal Šimkovic

sobota 8.12.2007 8:00 raňajky
8:30 Druhý blok prezentácií združení (cca 30 minút x 4
združenia)
10:45 Prestávka
11:00 Tretí blok prezentácií združení (cca 30 minút x 2
združenia)
12:15 Spoločný obed
13:15 Výlet na hrad Čachtice (35 km – autami)
16:00 Štvrtý blok prezentácií združení (cca 30 minút x 4 združ.)
18:30 Spoločná večera
20:00 Piaty blok prezentácií združení (cca 30 minút x 3-4 združ.)
cca 21:30 Recepcia (občerstvenie, diskusie)

nedeľa 9.12.2007 8:30 raňajky
9:00 Prezentácia projektov na rok 2008
+ diskusia na tému „Ako ďalej?“
10:30 Výlet na hrad Dobrá Voda – prezentácia prác v r.2007
12:30 Slávnostný spoločný obed
13:30 Ukončenie podujatia

Vďaka podpore Ministerstva kultúry z programu „Obnovme si svoj dom“ je ubytovanie pre účastníkov v plnej miere preplatené, taktiež cestovné náklady (vlak/autobus). Celodenná strava (raňajky,obed,večera,druhá večera) je za poplatok 100,-Sk/deň. Účastnícky poplatok je 90,-Sk. Počet účastníkov je obmedzený – maximálne 50 ľudí.

Autobusové spojenie Trnava – Dobrá Voda: (odchod z TT) 15:10, 15:20, 16:45, 18:50 (ešte stihneš všetko), 21:00

Predpokladaná účasť združení: o.z.Katarínka (kláštor Katarínka), Združenie kreťanských spoločenstiev mládeže (kostolík Dubová Colonorum), o.z.Rondel (hrad Čabraď), Historicko-astronomická spoločnosť (hrad Lednica), Združenie na záchranu Lietavského hradu, o.z.Diadém (hrad Blatnica), o.z.Leustach (hrad Hrušov, Gýmeš ai.), o.z.Apponiana (hrad Oponice), o.z. Pro Castellum (Košický hrad), o.z.Renova (hrad Dobrá Voda), o.z.Čierny hrad, OZ Hrad Tematín, Nadácia na záchranu kultúrneho dedičstva (hrad Uhrovec), Slovenský skauting (Plavecký hrad ai.), Združenie na záchranu hradu Šášov, o.z. Zachráňme hrady.
Ak poznáte ďalšie združenia, ktorých aktívna činnosť nám nie je známa, prosím dajte nám vedieť, radi ich pozveme.

Kontakt: o.z.Renova – Martin Slezák (metod), mmetod@centrum.sk, 0918/613107

Pozn. 1) Prídite oddýchnutí, maratón prezentácií je náročný. 2) Podujatie je nealkoholické. Prosíme rešpektovať. Ďakujeme za pochopenie.

Tešíme sa na vás! S pozdravom Pokoj a Dobro, metod martin slezák

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odpovede

  1. Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou

    Zdravim priatelia. Kto z vas sa chysta na seminar?

    Za portal a firmu Obnova.sk pridu pravdepodobne (v sobotu):
    Michal Hrcka, harp
    Silvia Sujanova, cocovicka
    Zdenek Svestka, zatial nema login na obnova.sk
    a ak vsetko dobre prebehne tak aj Pavel Fabian, palo

    Samozrejme nehovorim o dalsich ludoch z obnova.sk kt. tam urcite budu: Rado z MT, chobot, HERETIC a dalsi.

  2. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    No…žiaľ…ja tam nebudem. Máme koncoročnú poradu vo firme a na nej musím byť…Ale verím, že to Šňúrka zvládne aj za mňa a navodí správnu atmosféru. Ani Chobot nejde, aspoň tak vravel. Tak si to tam užite tí, čo tam pôjdete.

  3. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    ved tak je, pridem ja s mojou druzinou Lietavskou, predpokladam ze pride Zbratanec Janko, Milos, Ivan Barcik a Ja-Heretik. tesime sa na rodinn atmosferu.

  4. Hojte som sa docital u Heretica ze idem aj ja :lol: , zaujimalo by ma kto vsetko ide okrem vypravy z Lietavy a BS?

  5. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    Nazdar Metod. Tu je Rado z Lietavskej party. Nebudem to tu obkecávať a poviem to priamo. Mali sme tento víkend schôdzu nášho združenia a zhodli sme sa, že už NEMÁME záujem o stretnutia na Dobrej Vode. Troška tomu nerozumieme…Akcia je podporená z grantu, ale kto pricestuje autom, cestovné kompenzované nemá. My poriadame akcie už 4 roky a z rovnakého grantu a problém sme s tým nemali. Akcia je hradená z grantu, ale KAŽDÝ z účastníkov si má zaplatiť nejaký nezmyselný “účastnícky” poplatok – nechápeme…Takéto granty myslia aj na stravu účastníkov, ale vy ste chceli 100,- za deú od každého – tomu už totálne nechápeme. Takže ďakujeme pekne v mene celej ZnzLh, ale tohto roku sme boli naposledy. P´tam sa : ČO vlastne pokrýval grant “Obnov si svoj dom”, keď nie tieto základné veci ??? Lebo my sme cez túto schému poriadali niekoľko workshopov a na ŽIADNOM si nikto nemusel platiť ani cestu, ani stravu. Dokonca sme zabezpečili občerstvenie aj nad rámec toho, čo sme slubovali. A PREDNÁŠAJúUCIM sme ich príspevky honorovali !! Ešte raz ďakujeme za pozvanie a želáme veľa zdaru. V mene ZnzLh Rado z MT – predseda správnej rady.

  6. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    Ahoj Rado, ani ja to nebudem obkecávať a poviem to priamo – aj keď obšírne ale verím že vydržíš čítať do konca:
    nedá mi nereagovať verejne (aj keď je to súkromná téma nie na verejné pretriasanie) na vety, ktoré píšeš bez toho, aby si (ste) si overili fakty a navyše bez toho aby si sa sám seminára zúčastnil.

    Myslím, že nie je správne takéto veci rozmazávať vo fórach, mohol si sa obrátiť priamo na Metoda (kontakt isto nie je problém zohnať, napríklad v článku-pozvánke) a vyjasniť si ako si stúpil vedľa a ako sa mýliš…ale keďže si už vypustil takéto niečo von, tak reagujem.

    ===
    Napriek tomu že organizátorom seminára nie je naša organizácia (Katarínka) ale iné občianske združenie (Renova – Metod; čiastočne “konkurenčné združenie” ako odznelo na seminári;-), dovoľ aby som aj z môjho pohľadu reagoval. Keďže do veci vidím a aj na ministerstve sme ohľadom zlepšenia grantového programu pre dobrovoľníkov strávili nejaký ten čas, tak tu sú fakty, o ktorých asi nevieš alebo nechceš vedieť:

    1.) píšeš: “zhodli sme sa, že už NEMÁME záujem o stretnutia na Dobrej Vode” – a ďalej vysvetľuješ že prečo (len jeden dôvod však uvádzaš – peniaze: 290,-Sk – za 2 dni plnú penziu 5 x denne strava + zákusok + ubytovanie celkom komfortné).
    Asi si/ste nepochopili ÚČEL SEMINÁRA ktorým je VÝMENA SKÚSENOSTÍ, podučenie sa, namotivovanie začínajúcich združení, prezentácia práce tých skúsenejších, praktické rady a v neposlednom rade výmena informácií napríklad práve ohľadom aktuálnych grantov na záchranu ruín, stav jednaní so štátnymi inštitúciami a podobne. Ak toto je pre vás nulový prínos a nestojí za 90Sk účastnícky polatok, tak asi naozaj nemá zmysel aby ste tam chodili… a pokračovať na Lietave môžete naďalej pyšní a zahľadení len do seba.

    2.) Účastnícky poplatok – prečo je?
    Aj na Katarínke, na Dubovej Colonorum ho máme a máme ho preto, lebo grantová schéma Obnovme si svoj dom v podprograme 1.3 vyžaduje SPOLUFINANCOVANIE z vlastných zdrojov – hovorí ti to niečo? Spolufinancovanie znamená, že sám musíš preukázať ďalší zdroj peňazí na akciu. A na takúto akciu skrátka prispievame všetci zúčastnení týmto spolufinancovaním. Alebo si ochotný zháňať sponzorov a ďalšie zdroje? Ak áno, Metod sa poteší a účastnícky poplatok bude nižší ako 90Sk…
    Viac info nájdeš v Podmienkach poskytovania dotácií a v zmluvcách s MKSR, pre podujatie v podprograme 1.3 musíš mať min. 30% spolufinancovanie (!):
    http://www.culture.gov.sk/G07/P1/podm1.htm

    3.) Prečo sa na seminári platilo za stravu 100,-Sk / deň?
    Jednoduchá odpoveď – lebo strava je položkou na ktorú NEMÔŽE byť použitá dotácia…napriek nášmu úsiliu táto nepochopiteľná blbosť zatiaľ zostáva v platnosti aj pre rok 2009. Za 5 x denne stravu, z toho 2 x denne teplú + pitný režim je 100Sk/deň úplne symbolická suma a za túto sumu sa ani doma neodstravuješ, takže toto neberiem.
    Viac info – tá istá smernica MK SR.
    Ak píšeš, že na Lietave stravu v pohode vyfinancujete z grantu MKSR (aj keď ste žiadali v 1.1ke nie 1.3ke), tak asi si nerobil vaše vyúčtovanie a opýtaj sa Chobota akými účtovnými trikmi ste to tam dostali, lebo normálne to nejde.

    4.) “Akcia je podporená z grantu, ale kto pricestuje autom, cestovné kompenzované nemá. My poriadame akcie už 4 roky a z rovnakého grantu a problém sme s tým nemali.”
    Ale Rado, asi mali, resp. ste to neplatili z grantu MKSR, ale z grantov iných alebo z nejakého “iného fondu” (napr. pokladnička na hrade).
    Pretože napríklad aj nám sa stalo, že nielen tento rok nám pre Katarínku cielene vyškrtli z grantu položku “doprava automobilom” – napriek tomu že v podmienkach to možné bolo, ale pravidlá hry na MKSR sú iné… čo ti budem rozprávať. Skrátka, aj keď sme išli dodávkou deviati čo bolo niekoľkonásobne lacnejšie ako vlakom/autobusom, nemohli sme naftu hradiť z grantu. Z grantu sa dá hradiť len preplatenie lístkov verejnej dopravy. Bodka.

    Čiže ak bol tento rok problém beznín pre Lietavcov, ale motivácia zúčastniť sa by bola – mohli ste prísť autobusom a všetko by vám bolo preplatené. Mnohí tak učinili.

    5.) “A PREDNÁŠAJÚCIM sme ich príspevky (na Lietave) honorovali !!”
    Takže problém bol, že vaša prezentácia (jedna z dvanástich; pozor, nešlo o prednášku ale o prezentáciu) nebola honorovaná?
    Teda očakávania boli, že budete ako na turné hradologických SUPERSTAR, za angažovanie ktorých sa platia tantiémy? Alebo to zle chápem? Myslím že nikto zo združení, čo tam prezentovali tam nešiel s tým, že by nebodaj mal za prednášku zaplatené. Išlo o výmenu skúseností, neformálnu atmosféru a rozhovory…len tak posunieme záchranu ruín ďalej. Aspoň my za Katarínku sme do toho šli takto.

    ZÁVER – úprimne si cením, čo ste na Lietave dosiahli a verím že ešte dosiahnete. Avšak – je mi ľúto keď vidím takéto reakcie kvôli 290 korunám slovenským. Ale to už je asi tá slovenská povaha. Ako ten vtip – isto poznáš – “pravú” rodinu spoznáš až keď sa v rodine dedí:-) a závisť rozbije aj zdanlivo pevnú rodinu…aj záchrancov ruín.

    Preto dúfam, že ostatní účastníci tohto seminára s rodinnou atmosférou kvôli peniazom (á la dedičstvu) netresnú dvermi a tento uplynulý seminár zhodnotia ako prínos pre svoje združenia aj pre záchranu ruín na Slovensku a radi sa zúčastnia aj budúci rok, ba aj keby budúci rok naň nebol žiaden grant a všetko by si museli platiť sami. My za Katarínku to tak cítime…

    Asi by to chcelo článok o seminári samotnom a výsledkoch na obnovu.sk – pre verejnosť. No uvidíme, harp, možno sa cez dovolenku dokopem k niečomu;-)

  7. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    Milý Benignus

    Akcia na Dobrej Vode mala nejaký cieľ a to aby spájala hradárov z celého Slovenska. Stalo sa spojili ste sa a v nejakom názore nezhodli a to sa stáva. Jednoducho a stručne organizátor to celkom nezvládol a účastníci sa zle informovali o podmienkach. Ja sa k tomu vyjadrovať nebudem nebol som na akcii no určite viem, hovoril som o tom aj z Metodom, že ja osobne by som sa takejto akcie za takýchto podmienok osobne nezúčastnil. Nieje to z dôvodu Superstar ako hovoríš Ty, ale zdá sa mi nelogické aby som išiel odovzdať skúsenosti a ešte si za to zaplatil.

    Holt ak chce byť niekto organizátor,
    musí sa postarať aj o iné zdroje ako je MK SR.

    S pozdravom a úctou
    Ľubo Chobot

  8. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    No samozrejme Beningus, že sme sa nepochopili. Mojim príspevkom sa niesla jedna otázka : ČO vlastne grant podporoval? Na to si mi neodpovedal. Ale je mi to úplne jedno, lebo naďalej platí, že sa zúčastňovať nebudeme. Ja som mal v práci koncoročnú 2 dňovú poradu a nemohol som prísť, aj keď som sa na to od septembra už tešil. Ale hovoril som s našimi ľuďmi čo tam boli, a tí to zhodnotili tak, že moc veľký význam to nemalo…
    A neviem prečo sa bojíš toho, že o tom debatíme na verejnom fóre. Je to predsa vec verejná, ako aj peniaze z grantu, keďže idú z daní nás všetkých. A možno že to, čo som načal zaujíma viacerých, ale ja som sa na to opýtal ako prvý. Však účasť bola hojná a možno sa podujm ena to dakto iný v budúcnosti, tak nech vie, čo to obnáša.
    Ako keby som bol vedel, že tie poplatky sú vlastne spôsob, ako poriešiť samofinancovanie, tak by sme o účasti ani neuvažovali. A myslím, že podobne by na tom bola aj Lednica. Ale my každoročne riešime samofinanc a áno !! Treba ho mať. Ale nie takouto formou. Pekne zháňame sponzorov, oslovujeme obce, VÚC, podnikateľov a podobne…Zaujímavé, že sa presne vopred vedelo, koľko ľudí dojde a aké budú poplatky, aby presne samofinanc pokryli…
    Mne tu nejde o tých pár korún, ale o princíp. Lebo to, o čo sa mal v rámci projektu postarať organizátor, tak si jednoducho vypýtyl od pozvaných hostí a hotovo.
    Teraz ešte poviem niečo sám za seba, ako za Rada z MT. Pripomeniem vopred, že s niektorými mojimy názormy sa ani členovia Lietavy nezhodujú a tak tomu asi bude aj teraz.
    Ja som od začiatku bol a stáler som skeptický voči “Zachráňme hrady”. Už aj preto, že aj tak raz všetky spadnú…Ideme proti času a prirodzenému vývoju a ten je a bude silnejší, ako my. Mňa najviac baví to stretávanie sa pri práci, večerné posedenia pri víne a pivku a pri mojej práci je toto pre mňa veľký relax a oddych. Nemám záujem a nechcem riešiť majetkové práva a podobne. Za 5 rokov sa v tejto teoretickej organizácii stalo to, že sa stretávame a dohodneme sa, že sa stretneme a dohodneme. Nebol daný dokopy jediný propagačný materiál, jediná brožúra, pohľadnica….nič. Združení každoročne pribúda ako húb po daždi a netušia, čo robiť. A keď povieme, aby prišli na 2-3 akcie tam, kde to už frčí, tak je ticho…Radšej pôjdem na výmennú akciu 3 krát ročne na Lednicu a oni k nám, štrngneme si, pomôžeme si, zabavíme sa a život ide ďalej. Aj tak, ako som si všimol, si každá organizácia ide po vlastnej línii a hrabká sama za seba.
    A ešte posledný môj názor. Bude znieť veľmi sebaisto a možno pre dakoho arogantne, ale…. ÁNO, myslím si, že sme na Lietave najlepší. Ja chcem byť v najlepšom tíme a robiť najlepšiu robotu. A nehambím sa za to. A je mi úúúplne fuk, čo si o tom kto myslí :lol: A nerobím to ani pre peniaze, ani pre slávu. Mám rád pocit a vedomie, že sme the best. Dakto musí byť….

  9. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    Ahojte diskutujúci a rozmazávajúci.
    Vidím že Vám to tu frčí. Ja len napíšem, ako by som si to predstavoval.
    Kde sú prachy tam je aj závisť a zlo. To vie každý.
    Boli sme pozvaní. mňa ako jednotlivca to malo stáť naftaZA-DV-ZA (1000,-) + 290,-. Šli sme v aute štyria, nafta sa delila štyrmi. Teda jednotlivca v našom aute by to stálo 250,-+290,- a tri dni voľného času. Keďže každý z nás pracuje vo svojom náročnom zamestnaní alebo študuje, čo sú náročné veci na psychiku, radi sa odreagujeme pri manuálnej robote na hrade alebo pri besede v priateľskej atmosfére (priateľov si vyberáš, rodinu nie).
    Výmena informacií môže prebiehať aj na nete, efektívne a rýchlo.
    Ak sme kamoši a chceme sa vidieť ako k amoši a potľapkať si po pleciach, osobne, tak prosím.
    Z toho ale plynie: Keď preplatiť, tak aspoň niečo, čo stojí za to, alebo sa k tomu postaviť ako chlap a povedať, moji milí, prídite ale platíte si sami. Ubytko – keby to bolo v lete dá sa aspoň stan rozložiť a spať tam.
    a prezentácie a prednášky – Kto sa chce poradiť, ako sa škáruje alebo muruje alebo čo to znamena patinácia, nech sa nebavime o ľufte, nech príde na akciu, nech sa zaučí ako to robiť a nie ako okolo toho kecať. Prídite sa naučiť, poučiť vypiť a keď budete chcieť aj pomôžete a my pomôžeme Vám. Kto sa nebojí a myslí to vážne, isto cestu odmeria ku nám. A mal by sa poponáhľať, pretože viac životov k príležitosti nebude.

  10. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    Ja som sa zucastnil tohoto seminaru prvy krat. Musim sa priznat ze ma tiez zarazilo, ze sme nemali preplatene cestovne, kedze to nebolo uvedene v pozvanke. Taktiez byva zvykom ze prednasajuci neplati poplatok za ucast. Ale to je mojim problemom, mal som sa informovat a zaroven viem ze som “rozpacmany” :) z roznych inych seminarov, ktore boli financovane inak.

    Na jedno aj druhe som vsak zabudol pri prvej prednaske. (Resp. po tom ako som uvidel ubytovanie. Velmi slusne!) Najviac ma nadchla prednaska zdruzenia Leustach, Neuveritelne co robia. Informacie tu: http://leustach.webconsult.sk/

    Zaroven som vdacny, ze som mohol prezentovat polo-komercne aktivity na hrade Filakovo. Z kolegom Zdenom Svestkom sme odisli uz v sobotu. Vatsina si isla prezriet Cachtice my sme si pozreli Dobru Vodu a potom sme zasli na Katarinku. Po peknom vylete sme sa vratili naspat do Banskej Stiavnice.

    Do diskusie davam nasledujuce tezy:
    * Nebolo by zaujimave zorganizovat seminar na konci leta ked je mozne stanovat pripadne inak byvakovat?
    * Na to nadvazuje dalsi bod… Kocovny seminar… Kazdy rok inde. Zaroven viem ze je tu problem s ucastnikmi, kt. nechcu spat pod stanom.

  11. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    Ahoj harp,

    tesi ma ze ta zaujali prednasky ostatnych (lebo mna tiez) a ze aj take nieco moze byt prinosom seminara – pre tych ktori sa nepokladaju za najlepsich ale chcu vediet co, kde a ako sa robi a cim sa mozu inspirovat, co u seba vylepsit, nacerpat z nadsenia takych Blahovcov/Leustach, profesionality Horanskych/Uhrovec, technickej sikovnosti Apponiany/Oponic atd…

    Ku tvojim bodom do diskusie:

    – termin – koncom leta – po skusenostiach z minulych rokov je to uplne nerealne, kazdy este ma svoje akcie, vikendovky, sezona skoro kazdeho zdruzenia trva do oktobra. Preto ako pragmaticke riesenie sa zvolil zaciatok decembra – uz treti rok – vtedy uz urcite nikto cez vikend nepracuje kelnou a spachtlou.
    Zaroven riesenie ubytovania stanovanim – tu nie je problem v ubytovani, to sa z gratu da hradit a preplacalo sa aj na Dobrej Vode, cize stany netreba riesit, skor boli vyhrady ku benzinu a strave a symbolickemu ucastnickemu poplatku. Tu isto privitame ak sa niekto podujme zhanat dalsie zdroje…

    – kocovny seminar – je to dobry napad, kedze za posledne 2 roky sme boli na D. Vode a pozreli okolie (Katarinka, D. Voda, Cachtice, hoci este nepozrete zostali v okoli Korlatko, Smolenice, Ostry Kamen resp. Plavecky Hrad…)
    Myslim ze riesenie ubytovanim v nejakej skole v prirode – je idealne pomerom cena/vykon – vzdy je tam spoloc. miestnost, ubytovaci standard a navyse ju celu mozeme mat pre seba.

    Cele to vsak ma hacik – treba, aby organizator sa s tym stotoznil resp. aby sa nasiel organizator. Metod planuje aj buduci rok seminar (grant na Obnoveme si svoj dom 2008) – mozno sa mu bude pozdavat aj presun zasa dalej, uvidime.
    Tip: skola v prirode Belusske Slatiny (nedaleko Lednica, Vrsatec, Koseca, Povazsky hrad, Sulov…)

    ===
    Co sa tyka tvojho vyletu na Katarinku, ako sme sa bavili,
    napisem ti mail.
    Benignus

  12. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    A chem ešte dodať, že aj tak raz všetky hrady spadnu a zaniknú…Ale už sa teším, lebo ako mám predbežné info, tak sa o pár mesiacov uskutoční porádna a parádna sesion na Lednici. Hospodo – tras sa !! Robiť treba !! A všetko prebereme, aj seba prebereme a možno čo – to porobíme…A ak vydá, tak bez dlhých kecov spravíme s Lednicou to, čo treba. Propagačný matroš a výmenné akcošky, žejo Šnúrka a Skalan. A keď sa nám starostovie dcéra bude zase páčiť, tak možno aj miestne zvyklosti a folklór lepšie spoznáme, che!!

  13. Hojte tak vidim ze sa rozbehla diskusia o seminari, neda mi a pridam aj ja par mojich postrehov. Co sa tyka terminu, podla mna je skvely lebo je po stavebnej sezone. Co sa tyka ubytovania, ked si mam vybrat medzi stanom a pohodlnou postelov vyber je jasny vyberam postel, varena strava, alebo konzervy berem varenu stravu. Samozrejme je to podmiene tym ze je to po sezone a za tu cenu. Trocha ma zamrzelo to cestovne, ze nebolo preplatene pre tych co dosli autami, a ked vezmem este do uvahy to, ze v 1 aute vzdy bolo viac ludi = mensie naklady, a este ktomu planovany vylet na cachticky hrad, na ktory sa slo autami /kto nedostal prachy za cestu este vozil tych co cestu mali preplatenu/. Mne osobne to nevadilo, pretoze niesom na tom az tak financne zle, ale su ludia co kazdu korunu 3x otocia kym ju investuju. Inac seminar sa mi pacil. Stretol som kopec znamych a kopec novych som nasiel. Urcite ak bude seminar aj buduci rok tak urcite rad pridem.
    PSS rado nerob hambu a zdrz sa priblblych komentarov /rado su super pracant, ale troska huba nevymachana :)
    PS snad ma nasi lietavsky neukamenuju za iny nazor ako maju oni, a nech skusia ja sa nedam :)
    S pozdravom Archi

  14. Zdravím diskutujúcich!
    Tiež by som si dovolil vyjadriť svoj názor na zmienenú akciu. Nechcem teraz povedať, že bola bezchybná ale keďže mám čiastočné skúsenosti s organizáciou nejakých stretnutí, hovorím si “pámbú zaplať” že to niekto robí na takej úrovni ako to zvládajú ľudia z Katarínky /a zrejme aj z Dobrej Vody/. Stran poplatkov, tiež sa netopím vo financiách ale radšej zaplatím čo pýtajú, len nech to zorganizujú aj nabudúce, môžem absolvovať všetko kvôli čomu bolo stretnutie realizované a nemusím sa o nič starať, čím chcem tiež naznačiť nie prílišný záujem o cirkuláciu. Sú nepochybne aj schopnejší organizátori, ale nevybavujem si v tejto chvíli akciu výrazne vyššej úrovne či komfortu.Na margo lacného šírenia know-how, jednoduchšie práce zvládnu ľudia podľa veľmi dobrej príručky z Lietavy, náročnejšie aj tak zveria príslušným remeselníkom či iným odborníkom.
    Takže zámer /ak som správne pochopil/ akéhosi potiahnutia radou začínajúcim, vytváranie spolku s čo možno najširším zastúpením ohľadne budúcich možných jednaní a v neposlednej rade stretnutie s ľuďmi viac-menej rovnakého zmýšľania táto akcia splnila. Domnievam sa tiež, že aj keď môže celé toto snaženie pripadať niektorým ľuďom ako predom stratené, treba si veľmi ceniť ľudí, ktorí pre veci urobia niečo konkrétne.

  15. Re: Seminár hradológov 2007 – seminár s rodinnou atmosférou
    Ja som síce bol len na minuloročnom seminári – počas tohto som bol v Škótsku, ale musím povedať, že sa mi tam páčilo… bivakovania mám cez rok požehnane, takže som si pripadal veľmi pohodlne, keď sme tam boli. Keď som bol na konferencii v Čechách – tiež tam bol účastnícky poplatok (a v rámci neho bola kopa materiálov, nejaké to občerstvenie…)a aj u nás na fakulte, keď sa robia konferencie, tak si účastníci poplatok zaplatia. Tak nevidím dôvod sa rozčuľovať. To cestovné – nuž, je pravda, že aj auto je dopravný prostriedok…ale čo už. Kto chce ísť, príde, kto nechce – ofrfle všetko.
    Škoda Harp, že sme sa tam nemohli stretnúť – už dávnejšie som sa na to tešil. Ale keď zmizne sneh, hádam dobehnem do Štiavnice…

Comments are closed.