SBM – Vianočná výstava

(25.11. 2004 – 30.1. 2005)
Starý zámok,
otvorené pondelok – piatok 8.00 – 16.00
Vianočná výstava je tradičným podujatím, ktoré pripravuje Slovenské banské múzeum v priestoroch Starého zámku vždy z príležitosti blížiacich sa Vianoc. Bolo by totiž veľkou chybou neprezentovať ojedinelú zbierku banskoštiavnických betlehemov a maľovaných salašov a dokumentovať tak zvyky, ktoré boli charakteristické nielen v tomto regióne. Výstava, ktorá má za sebou aj veľký úspech z Maďarska sa bude otvárať v posledný novembrový týždeň a potrvá do konca januára 2005.

V budúcom roku okrem iného pripravujeme:
…. výstavu o živote a láskach múzy Andreja Sládkoviča Maríny Pischlovej

…. výstavu fotografií známeho slovenského textára a básnika Kamila Peteraja

…. výstavu zo štiavnických zbierok, ktoré sa nachádzajú v Maďarsku

…. tradičné festivaly a divadelné večery

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vianočná výstava betlehemov z Třebíča v SNM

BRATISLAVA 6. decembra 2004 (SITA) – Putovnú zbierku unikátnych betlehemov z Múzea Vysočiny Třebíč vystavia od štvrtka v bratislavskom Slovenskom národnom múzeu (SNM) na Vajanského nábreží. Výstava je sprievodným podujatím veľtrhu Nostalgia Expo o ochrane a propagácii kultúrneho dedičstva. Betlehemy z Třebíča už videli v mnohých českých mestách, v Kanade a v Rakúsku. “Ide o mimoriadne obľúbenú výstavu, ktorú múzeum zapožičiava v období Vianoc aj mimo nich rôznym múzeám a inštitúciám,” informovala agentúru SITA Renáta Holienčinová zo SNM. Putovná zbierka je rezervovaná na niekoľko rokov dopredu. Na Slovensku ostane do 6. januára.

SBM – Zlato a zlatokopi

(do 15. septembra)
V piatok 28. mája sa v priestoroch Informačného centra Geopark konala vernisáž výstavy Zlato a zlatokopi. Zaujímavá výstava, ktorú pripravili Slovenské banské múzeum a Slovenská asociácia zlatokopov prezentuje množstvo zaujímavých fotografií z rôznych zlatokopeckých podujatí.