SBM: My sa nevieme sťažovať nahlas …

15. marca sprístupnia v SBM-Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici, na námestí Sv. Trojice už 7. ročník súťažnej prehliadky detskej a študentskej tvorby s ekologickým zameraním pod názvom „My sa nevieme sťažovať nahlas …“ Výstavné podujatie, ktorým už tradične začína galéria svoju prezentačnú činnosť tohto roku oboslalo 391 prácami 239 jednotlivcov a kolektívov z 22 škôl zo Slovenska a Maďarska. Cieľom podujatia je na jednej strane podpora výtvarnej tvorivosti so špecifickým zameraním na ochranu životného prostredia pohľadom najohrozenejšej- mladej generácie. Súčasne počas výstavy sa realizujú besedy a prednášky pre žiakov študentov, v snahe priblížiť túto problematiku a viesť ich k ochrane prostredia, prostredníctvom SAŽP-CPEP B.Štiavnica, ale aj poslucháčmi FEE Zvolen pobočka B.Štiavnica. Výtvarná fantázia i rôznorodosť techník je veľká, prirodzene závislá od veku a pedagogického vedenia, či talentu. Zastúpené sú všetky vekové kategórie, od materských škôl cez základné a stredné školy, základné umelecké i odborné učilištia regiónu. Najzaujímavejšie po tematickej i výtvarnej stránke sú ocenené .Usporiadateľmi podujatia sú : Slovenské banské múzeum, Galéria J.Kollára, POS- pracovisko B.Štiavnica, SAŽP-CPEP a mesto B.Štiavnica. Zaujímavá výstava, na ktorúm pozývame širokú verejnosť, potrvá do 8. mája t.r. Výstava je zaradená medzi akcie k Envirojari 2005.Záujemcov o neprofesionálny výtvarný prejav očaria bezprostredné kresby zvieratiek, naivného videnia ekologických ťažkostí, Zeme, ovzdušia, vody, obavu o budúcnosť života na Zemi očami detí.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

My sa nevieme sťažovať nahlas 2004

Dnes – 7. apríla 2004 sprístupnia v Slovenskom banskom múzeu – Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici už 6. ročník súťažnej prehliadky detskej a študentskej tvorby s ekologickou tematikou so zahraničnou účasťou pod názvom „My sa nevieme sťažovať nahlas“. Toto výstavné podujatie, ktoré si z roka na rok získava viac a viac priaznivcov má t.r. rekordnú účasť 427 detí a študentov zo 38 škôl s 514 prácami.

SBM – My sa nevieme sťažovať nahlas

(od 8.4. do 15.5.)
Slovenské banské múzeum – Galéria Jozefa Kollára v spolupráci s Pohronským osvetovým strediskom Žiar nad Hronom, pracovisko Banská Štiavnica pripravili pre návštevníkov V. ročník výstavného podujatia My sa nevieme sťažovať nahlas.