Rytieri prinesú na hrad Devín v Bratislave hry, historický šerm i tanec

Obrázok k článku

Obdobie rytierov, dám, detské rytierske hry, historický šerm i tanec budú súčasťou nedeľného podujatia Rytieri na Devíne na hrade Devín v Bratislave. Ako informujú organizátori na svojej oficiálnej internetovej stránke, hrad pre návštevníkov otvoria o 10:00. Nasledovať bude otvárací ceremoniál a napoludnie pre ľudí pripravili divadelno-šermiarske predstavenie inšpirované renesančnou poéziou a prózou s názvom Renesančné čriepky.

 

Popoludní budú v programe dobové tance, o 14:00 bude nahliadnutie do prvej polovice 16. storočia, keď sa po európskych bojiskách pohybovali peší bojovníci. Po nich bude na rade kúzelnícke okienko a bábkové divadlo pre deti aj dospelých. Pre ľudí pripravujú aj šermiarsky program, počas ktorého šermiarsky majster oboznámi divákov s historickými súvislosťami konania rytierskych turnajov. V rámci Rytierskeho turnaja budú jazdci spĺňať rôzne súťaže a disciplíny. Záver programu naplánovali po 18:30. Počas celého dňa budú návštevníkom k dispozícií dobová strelnica, jazda na živom aj drevenom koni, mučiareň, stánky s občerstvením i orientálna čajovňa. Vstupné na akciu zároveň platí aj ako vstupné na hrad Devín.

 

Rytieri na Devíne je séria celodenných podujatí, počas ktorých ľudí vtiahnu do histórie. Každú prvú nedeľu v mesiacoch máj až september prinášajú malým i veľkým návštevníkom nahliadnutie do minulosti. Hlavným programom každého dňa je rytiersky turnaj na koňoch. Podujatie pripravuje Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel v Bratislave.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články