Primátor nie je spokojný so stavom Starej tržnice

Vedenie mesta pripravuje rokovania so súčasným nájomcom Starej tržnice, ktorému končí zmluva v polovici novembra. Nie je však vylúčené, že mesto uzatvorí nájomnú zmluvu s iným záujemcom.

14. augusta 2008 – Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský nie je spokojný so súčasným stavom Starej tržnice na Námestí SNP. Podľa neho by mala byť reprezentatívnym miestom hlavného mesta, ktoré by dokázalo prilákať domácich aj turistov. „Sme svedkami toho, ako táto krásna budova v centre mesta chátra a stráca na svojej hodnote. Pokračovanie tohto stavu nemôžem dopustiť,” povedal Ďurkovský. Preto chce nájsť také riešenie, na základe ktorého by aj naďalej plnila funkciu mestskej tržnice, ale aby sa zároveň dostala do väčšej pozornosti verejnosti.


Vedenie mesta už pripravuje pracovné stretnutia so súčasným nájomcom priestorov Starej tržnice. Tomu sa nájomná zmluva končí v polovici novembra. Ako agentúru SITA informovala Katarína Uhrinová z kancelárie primátora, je tiež pravdepodobné, že mesto uzavrie zmluvu s iným záujemcom a dohodne sa s ním na dlhodobom prenájme. Budova Starej tržnice však aj naďalej zostane majetkom mesta.

V Starej tržnici sa v súčasnosti využívajú len niektoré obchodné priestory a prevádzky. Podzemné priestory sú už niekoľko rokov nefunkčné a pre verejnosť uzatvorené.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Najakútnejší problém Múzea mesta Bratislavy

Najväčším problémom, s ktorým sa už dlhší čas borí Múzeum mesta Bratislavy, je zatápanie depozitu nábytku v bratislavskej Dúbravke. Pre agentúru SITA to uviedol riaditeľ múzea Peter Hyross. “Najakútnejší problém, čo sa uloženia zbierkových predmetov týka, rieši múzeum v Dúbravčiciach. Tam má dve haly s historickým nábytkom, pričom do jednej z nich veľmi intenzívne zateká,” povedal Hyross. Múzeum podľa neho v rámci svojich “skromných finančných možností” tmelilo a odstránilo najhoršie a najakútnejšie nedostatky. Do akej miery sa múzeu podarilo problém aspoň čiastočne vyriešiť, sa podľa Hyrossa ukáže až po roztopení snehu.

Upravia Michalskú priekopu, otvoria čitáreň Červený rak

Mesto chce v Michalskej (Vodnej) priekope pešiu oddychovú zónu: BRATISLAVA 27. októbra 2004 (SITA) – Po doriešení problémov s kanalizáciou plánuje vedenie mesta Bratislava upraviť Michalskú (Vodnú) priekopu v centre na pešiu oddychovú zónu a otvoriť čitáreň Červený rak. “Prípravu stavby brzdila havária historickej kanalizácie a odkanalizovanie územia. V súčasnosti je však už správcovstvo starej kanalizačnej siete doriešené,” skonštatoval na tlačovej besede primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský. Ako podotkol, s odkanalizovaním, ktoré zabezpečí Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS), súvisí aj nutnosť prepracovať už jestvujúcu dokumentáciu.

Odpovede

  1. Primátor nie je spokojný so stavom Starej tržnice

    Od primátora “milé”, že konečne priznáva humpľovanie mestského majetku, hoci si to mohol všímnúť
    už ako starosta Starého Mesta. Hrôza čo len pomyslieť, že na obnovu tržnice (nie tak dávno bola otvorená…. v r.1999?!) sa vynaložilo takmer 400 mil.SK, prevažne zo štátneho rozpočtu, a teraz magistrát hovorí o obnove za 250 mil. SK (sic!). Ak takto Bratislava “hospodári”, tak obnova starého mesta neskončí nikdy, lebo nikdy nebude dosť prostriedkov pri tomto nehoráznom plytvaní!

Comments are closed.