Pozvánka: Regionálne špeciality – pagáče v Malokarpatskom múzeu

Mesto Pezinok a Malokarpatské múzeum v Pezinku pozýva na pokračovanie kurzu regionálnych špecialít v rámci cyklu Ako to robili naše babky. Nasledujúcou témou pečenia v dielni múzea budú obľúbené pagáčiky na rôzne spôsoby z jednotlivých regiónov Slovenska.

Kurz sa uskutoční 5. februára 2003 o 16.00 hod. pod vedením Danky Kopálovej, ktorá úspešný cyklus varenia a pečenia pravidelne vedie už niekoľko rokov.

Mesto Pezinok a Malokarpatské múzeum v Pezinku Vás pozýva na ďalší kurz prípravy regionálnych špecialít v rámci cyklu Ako to robili naše babky.

Téma: Pagáčiky na rôzne spôsoby
Kedy: streda 5. februára 2003 o 16.00 hod
Kde: dielňa Malokarpatského múzea v Pezinku, ul. M.R.Štefánika 4
Lektor: PhDr. Danka Kopálová/ riaditeľka MM Pezinok

Kontakt na organizátorov:
MM Pezinok, tel.033/641 3347
muzeumpezinok@gmail.com

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Keramické trhy Pezinok 2004

11. – 12.jún 2004
Radničné námestie v Pezinku
Zámerom Keramických trhov Pezinok je vytvoriť novú tradíciu každoročne opakovaného podujatia s medzinárodnou účasťou keramikov – výrobcov tradičnej hrnčiny a fajansy, ale aj keramikov výtvarníkov. Na 1.ročníku predstaví svoje výrobky 75 keramikov z celého Slovenska i Českej republiky.

Múzeum v Pezinku má už 50 rokov

Malokarpatské múzeum v Pezinku, ktoré je v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, oslávilo 50 rokov svojej existencie. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová. Múzeum sa zameriava na históriu vinohradníctva v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti a históriu vína, ktoré predurčili a ovplyvnili dejinný vývoj a životy ľudí v tomto regióne. „Ľudia sa tu môžu oboznámiť s tým, čo to znamená, ako to funguje, dá sa to odovzdať širokej verejnosti a zároveň sa to dá odovzdať tým, ktorí prichádzajú po nás. Práve v tom vidím najsilnejší symbol , že to tu máme už 50 rokov,“ povedal počas slávnosti v priestoroch múzea župan Pavol Frešo. Podľa riaditeľky Malokarpatského múzea Danky Kopálovej sú múzeá dôležité hlavne pre zachovanie identity svojho národa. „Platí veta, že keď nepoznáš svoju minulosť, nemôžeš budovať svoju budúcnosť,“ myslí si.

Oliver Solga

Narodil sa 3. augusta 1954 v Modre. Žije a tvorí v Pezinku. V roku 1985 absolvoval štúdium dejín umenia na Filozofickej fakulte UK v Bratislave, ako kurátor pripravil niekoľko desiatok výstav súčasného výtvarného umenia.