Pozoruhodnosti Trnavského kraja prezentujú formou hry

Obrázok k článku

Zaujímavosti Trnavského kraja približuje nová spoločensko – vedomostná hra s názvom Poznáš Trnavský kraj? Hra má dve verzie, náročnejšia je pre dospelých, menej náročnú zvládnu aj deti. Úlohou je dostať sa s figúrkou na hracom pláne čo najskôr z Trnavy do cieľa. Hráči musia odpovedať na rôzne otázky o mestách a obciach kraja, o jeho pamiatkach, poznať však musia aj osobnosti a zaujímavých ľudí. Víťazom sa stane hráč, ktorý vďaka svojim vedomostiam a hráčskemu šťastiu určenú trasu absolvuje najskôr.


,,Trnavský samosprávny kraj a Klaster regionálneho rozvoja sa touto hrou snažia odprezentovať zaujímavé miesta, mestá, obce, kultúrne, historické a prírodné pamiatky. Hra je určená na propagáciu kraja,“ povedal hovorca krajskej samosprávy Patrik Velšic. Hru budú podľa neho ako svoj propagačný materiál rozdávať na podujatiach, kde sa bude Trnavský samosprávny kraj prezentovať.


Hráč, ktorý chce byť úspešný, by mal vedieť okrem iného správne odpovedať na otázky, kde v Trnavskom kraji sa nachádza jediný zachovaný veterný mlyn na Slovensku, aké nezvyčajné múzeum sa nachádza v Leopoldove, či sa ťaží v Trnavskom kraji ropa, alebo z ktorého mesta pochádza populárny spevák Adam Ďurica.


Trnavský samosprávny kraj si objednal 2000 kusov hry, Klaster regionálneho rozvoja – západné Slovensko ďalších tisíc, spolu za dodané hry zaplatili viac ako 23-tisíc eur. Hra je aj v bežnom predaji, ponúka ju jej vydavateľ.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články