Poznaj Staré Mesto štartuje program pre školákov

Obrázok k článku

Projekt tematických prehliadok bratislavského Starého Mesta – Poznaj Staré Mesto pokračuje časťou pre školákov. Pre žiakov 4. a 7. ročníka staromestských základných škôl je pripravená prehliadka mesta, súťaž či letné detské tábory. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

Projekt Poznaj Staré Mesto odštartoval svoj štvrtý ročník vo februári prednáškou o Modrom kostolíku. Pri poznávaní histórie Starého Mesta už prišiel rad aj na žiakov základných škôl, tento ročník je určený pre viac ako 540 žiakov 4. a 7. ročníkov staromestských základných škôl. Počas prehliadok so sprievodkyňami sa žiaci zoznámia s najdôležitejšími pamiatkami Bratislavy a históriou Starého Mesta, priblížila program Obuchová. Najbližšie sa na prehliadku v utorok 6. mája vyberú štvrtáci zo ZŠ Dubová.

V júni školáci dostanú úlohu vypracovať projekt na tému Staré Mesto pred sto rokmi a dnes. S pomocou historickej mapy budú zisťovať, čo sa za storočie v Starom Meste zmenilo, ako vtedy vyzerali ulice či čo stálo na mieste, kde dnes sídli ich škola. Najúspešnejší žiaci svoje projekty predstavia pred porotou v Staromestskej sieni, za svoju snahu získajú aj ceny. Letné prázdniny môžu deti stráviť v tematických letných táboroch Poznaj Staré Mesto. Priamo v uliciach budú spoznávať históriu Starého Mesta, program pre nich pripravia napríklad aj členovia Spolku histórie colníctva a finančnej stráže. Školskú časť projektu v septembri ukončí televízny kvíz, v ktorom si svoje vedomosti otestujú tí najšikovnejší štvrtáci a siedmaci zo staromestských škôl.

 

Obrázok k článku

 

 

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Hrad ožije rozprávkami

Ľubovniansky hrad ožije rozprávkami. Ľubovnianske múzeum pripravilo pre žiakov základných škôl tradičné podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa detí – Vstúpte s nami do rozprávky.