Potulky Malým Rímom odhalia nejedno trnavské tajomstvo

Obrázok k článku

Tajomstvá svetských aj cirkevných latinských nápisov v Trnave odhalia v nedeľu účastníci podujatia Potulky Malým Rímom. S významom symbolov, skratiek alebo nápisov na budovách v historickom centre mesta ich oboznámi Zuzana Rábiková.

 

Seriál Potulky Malým Rímom počas prázdnin umožní Trnavčanom každú nedeľu lepšie spoznať svoje mesto. V nedeľu 19. júla povedie po stopách riečky Trnávky, ktorá v minulosti pretekala centrom mesta, no dnes už centrum obchádza. Ďalšia potulka v nedeľu 26. júla bude venovaná premenám trnavských meštianskych domov od drevozemných polozahĺbených obydlí až po honosné domy. Daniela Zacharová a Milan Kazimír z Krajského pamiatkového úradu v Trnave účastníkov oboznámia z vývojom v tejto oblasti, s používanými materiálmi, ale aj módnymi vlnami, ktoré sa na meštianskej architektúre prejavovali.

 

V auguste budú pripravené potulky po Vojenskom archíve, už dávno zaniknutej trnavskej strelnici, jedna časť Potuliek Malým Rímom bude venovaná aj Štúrovcom v Trnave a na konci prázdnin pamiatkari ukážu záujemcom najkrajšie historické portály v centre mesta.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články