Poslovia mágie – Africké bábky a masky na Fiľakovskom hrade

Hradné múzeum vo Fiľakove otvára v sobotu 3. júla 2010 o 17,00 v Bebekovej bašte Fiľakovského hradu výstavu pod názvom „Poslovia mágie – Africké bábky a masky“ v spolupráci s Národním muzeom – Náprstkovým muzeom asijských, afrických a amerických kultur v Prahe. Exponáty odzrkadľujúce tajuplný svet rituálov Čierneho kontinentu pochádzajú zo štátov Nigéria, Togo, Kongo, Pobrežie Slonoviny, Mali, Gabon, Keňa, Mozambik, Tanzánia, Burkina Faso, Sierra Leone, Ghana a Angola. Približujú historický vývoj, poslanie a symboliku afrických bábok a masiek, vrátane regionálnych odlišností a ich vzťah k súčasnej európskej spoločnosti a kultúre. Výstava bude sprístupnená do 15. novembra 2010. Počas jej trvania budú prebiehať aj múzejnopedagogické aktivity viažuce sa k téme výstavy.



Viac o výstave: http://www.filakovo.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=238%3Aposlovia-magie&catid=8%3Avystavy-hm&Itemid=107&lang=sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Do múzea zavítala tajomná Núbia

Do Nových Zámkov zavítala tajomná história krajiny Ta-setej, teda Zeme lukov zvanej aj Núbia. S pravekými a starovekými dejinami krajiny čiernych faraónov oboznámi návštevníkov výstava Núbia v časoch faraónov v Múzeu Jána Thaina.