Pokračujú v záchrane kaštieľa Rusovce

Kaštieľ v Rusovciach, ilustračné foto, zdroj wiki

Úrad vlády SR pokračuje v záchrane kaštieľa Rusovce. V roku 2011 investoval do areálu a objektu kaštieľa Rusovce takmer 92 000 eur, čo je o 30 % viac ako v predchádzajúcich rokoch. Najviac financií sa investovalo do obnovy a údržby parku a do nevyhnutných prác na záchranu objektu. Snaha Úradu vlády SR o záchranu a rekonštrukciu tohto jedinečného kaštieľa našla oporu aj v návrhu rozpočtu pre roky 2012 – 2014, keď majú byť na tento účel uvoľnené ročne približne tri milióny eur.

Generálny projektant rekonštrukcie Ján Bahna vypracoval pre Úrad vlády SR návrh na ocenenie najnevyhnutnejších prác na údržbe a záchrane objektu, ktoré sú predpokladom pre začiatok vlastnej rekonštrukcie. Z predbežného finančného prepočtu generálneho projektanta si sanačné a súvisiace práce vyžiadajú takmer štyri milióny eur. Neriešenie problému bude mať za následok ďalšiu devastáciu už vykonaných prác.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odpovede

  1. Ktože to tam vystupuje v

    Ktože to tam vystupuje v pozícii generálneho projektanta rekonštrukcie. To meno som už niekde… , že by Vígľaš, Levická synagóga a teraz Rusovce?

  2. podľa mňa to vyzerá u nás

    podľa mňa to vyzerá u nás tak, že niekto z podnikateľov vidí v nejakej staršej historickej budove dobrý “kšeft” a tak, vloží do projektu investície a potom sa z kaštieľa stane nie mieto pre návštevníkov ale pre nocľažníkov, ktorí si zaplatia ťažké peniaze za jednu noc v “krásne” zrekonštruovanom kaštieli… 

Comments are closed.