Ocenenie MOST 2009 už beží

Rada mládeže Slovenska vyhlasuje 5. ročník ocenenia MOST. Tento projekt má za cieľ oceniť snahu jednotlivcov a subjektov – mimovládnych organizácií, samospráv a firiem, ktoré konkrétnym spôsobom prispeli k rozvoju práce s deťmi a mládežou.

Cena MOST 2009 sa bude udeľovať v týchto kategóriách:
  
   – Najlepší projekt v oblasti práce s deťmi a mládežou realizovaný mimovládnou organizáciou
   – Prínos samosprávy v oblasti práce s deťmi a mládežou
   – Prínos podnikateľského sektora v oblasti práce s deťmi a mládežou
   – Mladý líder
   – Cena za dlhodobý prínos v oblasti práce s deťmi a mládežou
  


Rada mládeže Slovenska preto vyzýva všetky občianske združenia, neziskové organizácie, ako aj neformálne skupiny osôb, aby nominovali tých, ktorí napomáhajú rozvoju práce s deťmi a mládežou. Doteraz sa z viac ako 140 nominácií v uplynulých štyroch ročníkoch ocenilo 25 subjektov i jednotlivcov z celého Slovenska.


Nebuďme ľahostajní k tým, ktorí pomáhajú mladým!


V termíne od 1.10. do 28.10. 2009 navštívte internetovú stránku http://www.mladez.sk/most/ a nominujte!Slávnostné odovzdávanie a mená víťazov budú známe 19.11.2009.


Hodnotiaci proces ocenenia MOST 2009 prebieha v dvoch stupňoch. V prvej fáze sú na sekretariáte RMS vyselektované tie nominačné hárky, ktoré nespĺňajú základné požiadavky, definované v nominačných hárkoch pre každú kategóriu. Hodnotiacej komisii budú do druhého kola hodnotenia poskytnuté len nominačné hárky, ktoré spĺňajú formálne kritéria definované v štatúte ocenenia. Členovia hodnotiacej komisie hodnotia každú nomináciu individuálne. O konečných víťazných projektoch v jednotlivých kategóriách rozhodujú členovia hodnotiacej komisie skupinovo na spoločnom stretnutí. O nomináciách rozhoduje sedemčlenná výberová komisia. Mená členov komisie budú zverejnené po procese hodnotenia nominácií a určení víťazov jednotlivých kategórií najneskôr do 20. novembra 2009.


Záštitu nad 5. ročníkom ocenenia Most prevzal minister školstva SR.


Rada mládeže Slovenska je už 19 rokov strešnou organizáciou detských a mládežníckych organizácií na Slovensku. Jej cieľom je obhajovať záujmy detí a mládeže, prispievať k tvorbe predpokladov pre ich všestranný, slobodný a demokratický rozvoj ako aj informovať verejnosť o hodnotách, cieľoch a zmysle práce detských a mládežníckych organizácií. RMS napomáha procesu participácie mladých ľudí na živote obce, mesta ako aj celej spoločnosti.


Kontakt: Viktória Vasilenková, manažérka komunikácie RMS, Rada mládeže Slovenska, www.mladez.sk,
media@rms.mladez.sk, www.mladez.sk/most
Táto informácia je komerčnou informáciou odvysielanou v znení dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. Originál tejto správy bol odvysielaný v servise Vyhlásenia a oznamy, ktorý je novým informačným servisom agentúry SITA určeným na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. E-mail: prservis@sita.sk .

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Slovensko úspešne čerpá prostriedky z Nórskeho finančného mechanizmu

Slovenská republika, zastúpená Úradom vlády SR ako Národným kontaktným bodom pre čerpanie zdrojov z Nórskeho finančného mechanizmu a Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru, dokázala prostredníctvom uzatvorenia viac ako 100 zmlúv nakontrahovať viac ako 99 % z celkovej sumy Nórskeho finančného mechanizmu a Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru, vyčlenených ako čistej alokácie pre roky 2004-2009. Projekty sa realizujú v deviatich prioritných oblastiach, ktoré siahajú od podpory zachovania kultúrneho dedičstva, cez rozvoj ľudských zdrojov, až po ochranu životného prostredia.

ZlatyErb.sk 2009 pozná svojich víťazov

Dňa 12. júna 2009 v rámci XIX. Snemu Únie miest Slovenska splnomocnenec vlády Slovenskej republiky p. Ing. Pavol Tarina slávnostne vyhlásil VII. ročník súťaže ZlatyErb.sk 2009. Ocenil všetky aktivity, projekty i odborné a legislatívne iniciatívy a námety Únie miest Slovenska, ktoré napomáhajú pri riešení problémov elektronickej verejnej správy na Slovensku. Tieto aktivity, spojené s projektom Datacentrum obcí a miest, aktivitami Združenia informatikov samospráv Slovenska a aktívna spoluúčasť a propagácia súťaží na eGovernment riešení v rámci medzinárodného kongresu ITAPA alebo V4DIS v Hradci Králové, sú tiež dôležitou a významnou súčasťou spoločného záujmu maximálne podporiť rozvoj informačných systémov a s nimi súvisiace moderné elektronické služby verejnej správy v našich mestách, obciach a regiónoch pre občanov, podnikateľov alebo iné inštitúcie verejnej správy.

Odpovede

  1. Ocenenie MOST 2009 už beží

    paci sa mi, ze sa mysli aj na tych, ktori sa rozhodli venovat mladezi…

    na poli zachrany pamiatok si v tejto veci nesmierne vazim manzelov Blahovcov s viziou zdruzenia Leustach a Petra Hercega spolu s celou Katarinkovskou rodinou…

    nie zeby ine zdruzenia nepracovali s mladymi… no ja zdruzenia leustach.sk a katarinka.sk vnimam tak, ze u nich praca s mladymi je poslanim…
    osobnym prikladom mladez vedu k laske k Slovensku cez vlastnu skusenost pri pracach na pamiatkach… z coho vyplyva aj spoznavanie nasej historie a kras prirody…

    klobuk dole pred ich vzacnou cinnostou…
    ak to bude v mojich silach v ramci podmienok sutaze… rada ich nominujem…

    co vy na to?? pridate sa??

  2. Re: Ocenenie MOST 2009 už beží
    zdelujem vam radostnu spravu… uskalienke zasa vyslo nieco, do coho sa bez pochybnosti pustila… aaa mala mat pochybnosti?? ved slo o spravnu vec a navyse mala stastie… podmienky sutaze umoznili, ze sa mohla zapojit do nominacneho procesu… najskor potrebovala zohnat zopar ludi, aby spolu vytvorili neformalnu skupinu… to slo vcelku lahko… osloveni sa radi pridali k dobrej veci… nominovat projekt Leustach – manzelov Blahovcov a Petra Hercega s projektom Katarinka… uz bola vacsia fuska… obmedzenym poctom znakov vystizne charakterizovat ciele a prinos projektu pre mladez, ked mi tu stale tocime o zachrane pamiatok… tak to veru dalo zabrat… no stalo to zato… aj ked pre tento krat bola uspesnost 50%-tna…

    je mi ctou poznat Peta Hercega – Benignusa osobne… no najsamsuper, ze jeho cinnost zaujala aj kompetentnych v danej veci…

    Uskalienka – neformalna skupina a jej clenovia… viera Kozarova, Nitra; Anna Kuncova, Nitra; Tibor Kadek, Nove Zamky; Eva Neubauerova, Ruzomberok; Robert Hrdlica, Sladkovicovo

  3. Re: Ocenenie MOST 2009 už beží
    aaa kedze osud nahrava tym, co nasleduju hlas srdca… uskalienka sla vo stvrtok 19. novembra do blavy, aby si splnila jeden z detskych snov… a osud chcel tak, aby jej umoznil i navstevu galavecera s vyhlasovanim vysledkov Ocenenia MOST…
    tak mohla si mohla vychutnat slavnostnu atmosferu, reakcie prekvapeneho Benignusa a hlavne sa jej dostalo tej cti, aby mohla osobne nominovanemu zagratulovat…

    na nominacnom galaveceri som pochopila, preco pre tento rok projekt zdruzenia Leustach ostal bokom… boli by sa hadam ocenovali len sami zachranari pamiatok :)
    v kategorii Prinos samospravy v oblasti prace s detmi a mladezou ziskal ocenenie Obecny urad a starosta obce Sedliacka Dubova za podporu projektu Dubova Colonorum (dcerska spolocnost projektu Katarinka :) )
    a v kategorii Prinos podnikatelskeho sektora v oblasti prace s detmi a mladezou ziskala ocenenie Zapadoslovenska energetika, a.s. za podporu projektu Odklinanie hradov…

    taakze zachranari pamiatok sa pred vacsou spolocnostou velmi slusne predstavili…

    oceneni bolo viacej… no viac info prilozim az po obdrzani tlacovej spravy… to, co nas na obnova.sk zaujima… teda predpokladam :) sme sa cerstvo dozvedeli…

    Vivat Benignusovi… Vivat pamiatkam…

  4. Dnes som bol s jozefom Blahom pozrieť na Katarínke, veľkolepé a úchvatné miesto, zaujímavé, že ani na oveľa väčšom Starom Zvolene, alebo Gýmeši som sa necítil taký malý a zároveň taký veĺký, ako na Katarínke, aj keď oba hrady majú tiež čosi do seba.
    V Dechticiach bola v kulturáku veľmi zaujímavá výstava k 15-inám projektu Katarínka, v kostole omša, po omši tuším bál.
    Mal som vo vrecku aj foťák, ale keďže pracujú v takom poloutajení, rešpektujem ich postoj a nechám na nich, kedy a kde to zverejnia, alebo aj nie.
    Týmto príspevkom som im chcel všetkým vyjadriť svoju úctu a popriať im k ich záslužnej práci všetko dobré. Vďaka, dobrá práca, a to som sa vyjadril veľmi stroho, priam asketicky, ako františkán.

  5. Re: Ocenenie MOST 2009 už beží
    MOST 2009 už má svojich víťazov

    Úspešné projekty, vytvorené partnerstvá a hlavní aktéri práce s deťmi a mladými ľuďmi dominovali piatemu ročníku slávnostného odovzdávania ocenenia Most, Ceny Rady mládeže Slovenska za podporu práce s deťmi a mládežou, ktoré sa uskutočnilo včera, 19. novembra 2009 v bratislavskom divadle Meteorit.

    V piatich kategóriách si ocenenie Most prebralo spolu deväť víťazov. Jeho cieľom je zviditeľniť dobré príklady spolupráce samosprávy, súkromného a mládežníckeho sektora a verejne poďakovať tým subjektom a jednotlivcom, ktorí svojou dlhodobou a systematickou angažovanosťou prispeli k rozvoju práce s mladými ľuďmi.

    V kategórii „Projekt v oblasti práce s deťmi a mládežou“ si víťazstvo odniesli „Rómsky skauting“ organizácie Slovenský skauting za výchovný program v rómskych komunitách a projekt „O 12 mesiačikoch“, ktorý ako ročný animačný program pre znevýhodnené deti pripravili mladí ľudia v Levoči.

    Spoločnosť Západoslovenská energetika, a.s. získala prvenstvo v kategórii „Prínos podnikateľského sektora v oblasti práce s deťmi a mládeže“ za dlhodobé partnerstvo a podporu projektu Odklínanie hradov.

    Kategória „prínos samosprávy v oblasti práce s deťmi a mládežou“ mala dvoch ocenených. Obecný úrad Sedliacka Dubová za dlhodobú a všestrannú výpomoc obce a starostu pri záchrane zrúcanín kostola sv. Kozmu a Damiána na Orave a Trnavský samosprávny kraj za zriadenie a financovanie Združenia pre podporu detí a mládeže v Trnavskom kraji.

    V kategórii „Mladý líder“, ktorá predstavuje aktívny postoj mladého človeka k svojmu okoliu a k sebe samému, patrilo víťazstvo Lucii Kažimírovej, študentke 1. ročníka Fakulty manažmentu Prešovskej univerzity a predsedníčke mládežníckeho parlamentu Prešova.

    Najviac víťazov, troch, mala kategória „Dlhodobý prínos v oblasti práce s deťmi a mládežou“. Okrem Petra Hercega, zakladateľa projektu Katarínka, dobrovoľníckeho projektu, ktorý netradičným spôsobom spája mladých ľudí pri obnove kostola a kláštora sv. Kataríny, cenu Most získala aj Beata Puobišová, spoluzakladateľka a predsedníčka občianskeho združenia Vedecká hračka. Komisia kladne ohodnotila jej aktivity v oblasti popularizácie vedy a techniky medzi deťmi a mladými ľuďmi. Posledným oceneným v tejto kategórii je Pavel Hrica, ktorý výrazným spôsobom prispel k rozvoju a skvalitneniu činnosti Slovenského skautingu.

    Z 34 nominácií vyberala sedemčlenná hodnotiaca komisia na základe viacerých kritérií. K rozhodujúcim patrili prínos konkrétneho projektu pre deti a mládež a jeho trvalá udržateľnosť, aktívne zapojenie nominovaného subjektu/jednotlivca do tvorby a realizácie projektu (vrátane zapojenia dobrovoľníkov), dlhá doba partnerstva a dopad projektu na rozvoj miestnej komunity. Kladne boli hodnotené aj tie nominácie, ktorých kandidáti pozitívne ovplyvnili a motivovali mladých ľudí vo svojom okolí.

    „Práca s mladými ľuďmi sa uskutočňuje v konkrétnych podmienkach a prostredí. Bez účasti spolupráce všetkých, ktorí na nej participujú alebo môžu pomôcť pri jej skvalitňovaní sa nezaobíde. Som rád, že sme za posledných päť rokov mohli z viac ako 170 nominácií ukázať 34 konkrétnych príkladov, ktoré môžu byť motiváciou pre ďalších“, hovorí predseda RMS Ján Gombala.

    Záštitu nad podujatím prevzal minister školstva SR. Ocenenie Most udeľuje RMS každoročne pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu – 17. novembra.

    Kontakt: Viktória Vasilenková, manažérka komunikácie
    viktoria.vasilenko@mladez.sk, tel.: 0902 250 099
    Rada mládeže Slovenska, http://www.mladez.sk/most

    Rada mládeže Slovenska je občianske združenie pôsobiace v oblasti zastupovania a poskytovania služieb pre detské a mládežnícke mimovládne organizácie a v oblasti prezentácie ich činnosti a aktivít smerom k verejnosti. Prostredníctvom spolupráce s odborníkmi z rôznych oblastí prispieva k profesionalizácii práce s deťmi a mládežou na Slovensku.

    Združuje 38 občianskych združení a neziskových organizácií venujúcich sa práci s deťmi a mládežou.

  6. Re: Ocenenie MOST 2009 už beží
    Pokoj a dobro, ako sa my na Katarínke zdravíme…

    Ďakujem uskalienke aj ďalším (Elorien, Hilánius, Talbot…), ktorí pripravili to prekvapenie, keďže ako ocenený som až do momentu vyhlasovania cien netušil, prečo mi manželka nenápadne oznámila, že si na štvrtkový večer nemám nič plánovať, prečo ma navečer poslala oholiť a v obývačke ma zrazu čakal oblek, prečo vyparádila celú rodinku a do rúk dala mapku že: “tu treba byť pred pol siedmou”…

    A vĺčik-tĺčik, ďakujem ti za tvoje slová uznania. Škoda že v ten ďeň (osláv 15ročnice Katarínky v Dechticiach) si sa nenápadne vytratil, rád by som ťa bol pozval aj na slávnostný večer.

    Každopádne, výstava, o ktorej si písal, bude verejne prístupná v nedeľu 29.11. v dechtickom kultúrnom dome od 14.00 do 19.00, bližšie informácie dám do samostatnej témy.

Comments are closed.