Obľúbená výstava a súťaž hubárov v SNM

BRATISLAVA 11. októbra (SITA) – Na hubársku sezónu, ktorú každoročne so sebou prináša jeseň, tradične myslí aj Slovenské národné múzeum (SNM) v Bratislave. Prírodovedné múzeum SNM spolu so Slovenskou mykologickou spoločnosťou pri Slovenskej akadémii vied (SAV) pripravili od 19. do 21. októbra výstavu HUBY 2004. Špeciálna 24. bratislavská výstava húb sa uskutoční v sídle SNM na Vajanského nábreží 2 denne od 9:00 do 18:00. Súčasťou výstavy bude aj obľúbená hubárska súťaž. Organizátori výstavy HUBY 2004 vyzývajú všetkých hubárov, ktorí si chcú zasúťažiť o najväčší počet prinesených druhov a o najväčšiu plodnicu huby, a zároveň obohatiť výstavu o vlastnoručne nazbierané exponáty, aby nazbierané huby nosili a posielali do SNM na Vajanského nábrežie 2, P.O.Box 13, 810 06 Bratislava. Osobne ich môžu nosiť v sobotu a v nedeľu (16. a 17. októbra) od 13:00 do 17:00, ale aj celý pondelok (18. októbra) a v priebehu výstavy. Po telefonickej dohode je možné huby zo vzdialenejších oblastí poslať autobusom alebo vlakom. V múzeu bude služba, ktorá huby preberie a spočíta, prípadne zváži. Víťazi súťaží získajú hubársky atlas. Uzávierka súťaže bude 21. októbra (štvrtok) o 16:00 a vyhlásenie výsledkov je plánované v rovnaký deň o 18:00.

Bližšie informácie môžu záujemcovia získať na telefónnom čísle: 02/ 59349 136 alebo na e-mailovej adrese: botanika@snm.sk. Agentúru SITA informovala Ivona Kautmanová z Prírodovedného múzea SNM.

(SITA, tm;zd), 0110

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Huby a ľudia

Dobrý deň, dovoľujem si Vás informovať o výstave konanej v Slovenskom národnom múzeu v Martine – Múzeu Andreja Kmeťa. Autorom výstavy je RNDr. Vladimír Straka.

Vo Viedni bude Noc múzeí

5. októbra 2004 (SITA) – V sobotu sa v rakúskej metropole uskutoční kultúrne podujatie s názvom “Dlhá noc múzeí”. Ak to návštevníci časovo zvládnu, budú si môcť od večera do jednej hodiny v noci vychutnať nočný pohľad umeleckých zbierok a aktuálnych výstav v 61 múzeách, ku ktorým patrí Historické múzeum, Múzeum Sigmunda Freuda, Leopoldovo múzeum, Židovské múzeum a mnohé ďalšie.

Výstava v Mestskom múzeu v Bratislave

Hnutie Spoločenstvo a oslobodenie (Comunione e liberazione) na Slovensku a Mestské múzeum v Bratislave pozývajú na výstavu Z Jeruzalema ku všetkým národom, Svedectvá o počiatkoch kresťanstva do Mestského múzea Bratislava na Primaciálnom paláci (budova Starej radnice) v Bratislave, ktorá bude sprístupnená pre slovenskú verejnosť od 4. októbra do 7. novembra 2005.

Nanosvet

Slovenské národné múzeum v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied a ob?ianskym združením RIO 21 pripravili výstavu Nanosvet, ktorá ponúkne verejnosti a najmä mládeži poh?ad na svet ve?mi malých ro