O svadobnú hostinu v Sobášnom paláci sa bude súťažiť

O svadobnú hostinu v renesančnom Sobášnom paláci v Bytči je veľmi veľký záujem, Považské múzeum preto snúbencom ponúka súťaž s názvom Svadobný dar palatína Turzu. „Po slávnostnom otvorení zrekonštruovaného paláca verejnosť prejavila obrovský záujem najmä o uskutočnenie svadobnej hostiny práve tu, kde palatín Juraj Turzo vydal všetky svoje dcéry. Keďže nie je možné uspokojiť všetkých snúbencov, rozhodli sme sa vyhlásiť takýto typ súťaže s viacerými bonusmi pre víťazné páry,“ povedal riaditeľ Považského múzea v Žiline Boris Schubert.Páry, ktoré v budúcom roku plánujú svadbu, však musia absolvovať okruh návštev po všetkých expozíciách Považského múzea. Po zakúpení mapy Poklady múzeí Žilinského kraja musia obidvaja spolu navštíviť Hrad Strečno, Objekty ľudovej architektúry v Čičmanoch, Expozíciu Jánošík a Terchová v Terchovej, Budatínsky hrad a aspoň jednu z výstav oravského, liptovského alebo kysuckého múzea. Mapu s pečiatkami navštívených expozícií potom treba najneskôr do 18. decembra poslať na adresu Považského múzea v Žiline. Dva víťazné snúbenecké páry vyžrebujú v januári 2011 na Svadobnom veľtrhu v Bratislave a svadobnú hostinu s uvítacím ceremoniálom či slávnostným prípitkom Juraja Turzu im zorganizujú v priebehu budúceho roka.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Tri dni bude možné stopovať uhorského palatína Juraja Turzu

Oravské, Kysucké a Považské múzeum pripravili spolu so slovenským historikom Pavlom Dvořákom trojdňový dobový kultúrny program Po stopách Juraja Turzu. Významnú historickú osobnosť bude možné spoznať nielen ako uhorského palatína a radcu Rudolfa II, ale aj kráľovského pohárnika, kapitána preddunajského vojska, a najmä vzdelanca, diplomata a multilingvistu.

Prezentáciu Bardejovského a Kremnického múzea predĺžia

BRATISLAVA 18. januára 2004 (SITA) – Prezentácia víťazných múzeí prvého ročníka súťaže Múzeum roka v Slovenskom národnom múzeu (SNM) v Bratislave bude otvorená o mesiac dlhšie, a to do konca februára. Ako agentúru SITA informovala Jana Mojžitová zo SNM, dôvodom je veľký záujem návštevníkov. Výstava ponúka prehliadku Šarišského múzea v Bardejove a Múzea mincí a medailí Národnej banky Slovenska v Kremnici.