Nový hotel v Banskej Štiavnici: Nech sa páči!

Obnova.sk Fotografia

V prvom januárovom týždni roku 2006 investor – spoločnosť Delta Company, s.r.o. – sprístupnila verejnosti vo výklade jedného z banskoštiavnických obchodov model k architektonickej štúdii plánovanej novostavby 200-lôžkového päťhviezdičkového hotela v samom centre historického mesta. Na príslušnom stavebnom úrade, ktorým je Mesto Banská Štiavnica, už začalo územné konanie o umiestnení tejto stavby. Ústne konanie v tejto veci sa bude konať 18. januára 2006. Účastníci konania môžu svoje námietky, pripomienky a stanoviská k návrhu na umiestnenie stavby odovzdať na stavebnom úrade najneskôr na tomto ústnom konaní, inak sa na ne neprihliadne. Do podkladov je možné nahliadnuť na stavebnom úrade takisto najneskôr na ústnom konaní.

Obnova.sk Fotografia

Obnova.sk Fotografia

Obnova.sk Fotografia

Obnova.sk Fotografia

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Nový hotel v centre BŠ: Plus alebo mínus?

Takmer 100 rokov (od výstavby školského areálu pri Akademickej ulici) nebola v historickom centre Banskej Štiavnice postavená stavba porovnateľného objemu. Odhliadnuc od problematickej funkcie a pozadia celého zámeru, mierka tohto hotela sa nám zdá byť neprimeraná k mierke centra mesta, pôsobí ako Gulliver v krajine Liliput.

Kasíno, či hotel?

Výzvy na verejnú prezentáciu zámeru firmy Delta Company s.r.o. na vybudovanie nového hotela v centre Banskej Štiavnice neostali nevyslyšané. Prezentácia sa uskutočnila 14. októbra 2005 v priestoroch Fondu výtvarných umení za účasti vedenia mesta, poslancov Mestského zastupiteľstva, komisie obchodu, služieb a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve a lokálnych médií.

Kaníkovcom zastavili nadstavbu

BANSKÁ ŠTIAVNICA – Nadstavbu hotela Grand Matej, ktorý patrí exministrovi Ľudovítovi Kaníkovi a jeho manželke, štiavnický stavebný úrad zastavil. Nadstavba je riešená inak, ako uvádza projekt. Podľa projektu malo byť pristavené jedno poschodie, zdvihnutím strechy však pribudli aj podkrovné priestory.

Odpovede

  1. Nový hotel v Banskej Štiavnici: Nech sa páči!

    1948 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-05-07 22:58:15 jedni su za jedni su proti pravdupovediac najradsej by som bol keby na hotel prerobili napr.skelet plety alebo vynikajuce miesto by sa dalo urobit aj v budove oproti planovanemu hotelu nie?

Comments are closed.