Nitra: Vypíšu medzinárodnú súťaž na dostavbu Svätoplukovho námestia

Mesto Nitra vypíše v auguste alebo septembri medzinárodnú súťaž na dostavbu Svätoplukovho námestia. Architektom sa totiž zdá príliš prázdne. “Existuje konsenzus, že s ním treba niečo robiť, ale názorov na riešenie je veľa. Dúfam, že súťaž prinesie nový pohľad na problematiku,” povedal pre agentúru SITA hlavný architekt Nitry Stanislav Babčan. Dodal, že objekty, ktoré by tu mohli vzniknúť, majú mať špičkovú úroveň, preto považovalo mesto za potrebné urobiť medzinárodnú súťaž. Útvar hlavného architekta má už na ňu rezervované peniaze.

Začiatkom deväťdesiatych rokov už jedna súťaž na dostavbu Svätoplukovho námestia bola, nestretla sa však s úspechom. “Skôr takým futuristickým spôsobom naznačovala smer vývoja a potrebu úpravy námestia,” zhodnotil Babčan. Mesto uvažuje aj nad dostavbou Pribinovho námestia pod hradom, v tomto roku sa však chce sústrediť na Svätoplukovo.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Mesto Levoča začne v tomto roku s rekonštrukciou námestia

Mesto Levoča chce tento rok začať s rekonštrukciou Námestia Majstra Pavla. Obnova hlavného levočského námestia bude jednou z investičných priorít mesta v tomto roku. “Mali sme začať už v októbri – novembri 2010. Finančné prostriedky z Európskej únie na prvú etapu rekonštrukcie máme, lenže žiaľ, verejné obstarávanie sa zaseklo na Úrade pre verejné obstarávanie,” uviedol pre SITA primátor Levoče Miroslav Vilkovský. Primátor predpokladá, že s rekonštrukciou prvej časti námestia začnú v tomto roku.