Návštevníci Vlkolínca v lete utkali takmer 30 metrov dlhý koberec

Obrázok k článku

Vlkolínec počas letnej sezóny navštívilo takmer 30 tisíc turistov. Podľa ružomberskej radnice ide o rekordnú návštevnosť tejto podhorskej osady zapísanej do zoznamu Svetového dedičstva UNESCO.

 

Návštevníkov lákali okrem tradičnej ľudovej architektúry, ručne tkaný koberec, maketa Domu UNESCO ako aj tvorivé dielne. „Do aktivít sa mohli zapojiť všetci návštevníci Vlkolínca. Na koberec pridávali stužky so svojim menom a krajinou odkiaľ prišli. Podobnými iniciálami označovali aj šidle, tvoriace strechu makety Domu UNESCO,“ informoval médiá asistent primátora Ružomberka Michal Praženica. Tvorivé dielne boli k dispozícii denne od deviatej do piatej hodiny v Roľníckom dome a priľahlom humne, pod vedením pedagógov Základnej umeleckej školy Ľudovíta Fullu.

 

Organizátorom dielní bolo mesto Ružomberok. Deti aj dospelí si mohli vybrať maliarske, hrnčiarske, tkáčske aktivity, ako aj paličkovanie a drevorezbu. Najobľúbenejšou bola podľa radnice práca s hlinou a tkanie koberca. Vznikol tak takmer 30-metrový tkaný koberec s vlastnoručne vyrobenými stužkami, na ktorých sú názvy krajín a podpisy ľudí, ktorí sa na tvorivých dielňach zúčastnili. Ten je v súčasnosti spolu s maketou Domu UNESCO vystavený v priestoroch Mestského úradu v Ružomberku.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články