Národné múzeum pozýva na prehliadky Bratislavského hradu

Obrázok k článku

Slovenské národné múzeum – Historické múzeum pozýva všetkých záujemcov o históriu hlavného mesta na komentované prehliadky Bratislavského hradu. Ako ďalej agentúru SITA informovala Jana Hutťanová z oddelenia prezentácie SNM – Historického múzea, prehliadky sa uskutočnia v sobotu 28. júla a následne 25. augusta a 29. septembra. Prehliadky sú bezplatné a začnú sa vždy o 15:00.
Prvá z prehliadok naplánovaná na 28. júla je venovaná téme Dejiny Bratislavského hradu v kocke. Komentovaná prehliadka sa uskutoční na výstavách Svedectvo času a Obnova Bratislavského hradu a bude spojená s krátkou prechádzkou po areáli Bratislavského hradu. “Návštevníci sa dozvedia viac o histórii Bratislavského hradu od najstarších čias po súčasnú rekonštrukciu,” opísala prehliadku Hutťanová.
Téme Krásna Hôrka na Bratislavskom hrade je venovaná komentovaná prehliadka 25. augusta. Poukáže na to, že osudy hradu Krásna Hôrka a Bratislavského hradu spája požiar. Na prehliadke výstavy Krásna Hôrka na Bratislavskom hrade uvidia návštevníci následky tejto tragickej udalosti.
Organ na Bratislavskom hrade, to je téma komentovanej prehliadky pripravenej na 29. september. “Jedinečnosť tohto hudobného nástroja predstaví návštevníkom organový virtuóz Marek Vrábel. Technické parametre organu vyrobeného na mieru, skladbu nástroja, jeho vyznenie v Hudobnej sieni Bratislavského hradu, to všetko spoznáte na komentovanej prehliadke,” dodala v tlačovej správe ku komentovaným prehliadkam pre verejnosť Jana Hutťanová.
Podrobnejšie informácie o podujatiach na Bratislavskom hrade možno nájsť na webstránke Slovenského národného múzea – http://www.snm.sk.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články