Na výstave Hodiny a Klenoty aj briliant v hodnote 1,5 milióna Eur

Počas štyroch dní v termíne 5. – 8. novembra 2009 sa v Incheba Expo Bratislava koná 13. ročník medzinárodnej výstavy Hodiny a Klenoty, ktorá prezentuje ponuku hodín, šperkov, náradia a vybavenia potrebného na ich zhotovenie. Ide o jedinú výstavu vo svojom odbore na Slovensku. Na celkovej ploche 4.000 m2 sa predstaví spolu 78 vystavovateľov z Brazílie, Bulharska, Cypru, Českej republiky, Litvy, Maďarska, Nemecka, Nigérie, Poľska, Portugalska, Rumunska, Talianska a Slovenska.

Výstava poskytuje priestor pre predstavenie noviniek, prezentáciu súčasnej kvality, nových značiek, ale tiež upevnenie obchodných vzťahov a nadviazanie nových kontaktov. Výstavu tvorí široká ponuka náramkových a vreckových hodiniek, nástenných a stolových hodín, stojanových hodín, budíkov, ale tiež meracej časomernej techniky, batérií, náramkov a remienkov, ale napokon i vybavenie dielní a predajní, nástrojov a náradí pre hodinárov. Klenotnícka časť výstavy ponúka širokú škálu expozícií klenotov z drahého kovu, drahokamov, polodrahokamov, špičkovej značkovej bižutérie, starožitnosti z drahých materiálov, a tiež vybavenie dielní a predajní, nástrojov a náradí pre zlatníkov. Podujatie sa organizuje za pomoci odborných a organizačných partnerov, Asociácie zlatníkov Slovenska, Cechu zlatníkov a klenotníkov Slovenska a Puncového úradu SR.


Najväčším lákadlom pre návštevníkov je výnimočný investičný drahokam nazvaný Abril v hodnote 1,5 milióna eur. Ide o unikátny diamant s výbrusom v tvare briliantu o hmotnosti 1,57 g a o priemere takmer 1,3 centimetra. Abril je navyše pri tejto veľkosti výnimočný svojou extrémne zriedkavou symbiózou všetkých najvyšších možných kvalitatívnych charakteristík. Návštevníci výstavy Hodiny a Klenoty ho budú môcť vzhliadnuť v prvý deň výstavy 5.11. a v popoludňajších hodinách v sobotu 7.11.


Tí, ktorí sa zapoja do prebiehajúcich súťaží, môžu po správnom zodpovedaní otázok vyhrať zlatý dukát Cechu zlatníkov a klenotníkov Slovenska. Každý deň sa tiež hrá o jedny atraktívne náramkové hodinky. Pre návštevníkov bude zabezpečené odborné čistenie šperkov zdarma, prípadne za dobrovoľný príspevok. Vyzbieraná čiastka sa odovzdá strednej odbornej škole pre žiakov so zdravotným postihnutím.

Zaujímavými sprievodnými podujatiami sú výstava prác šperkárov súťaže Slovenský šperk, a tiež majstrovstvá Slovenska stredných škôl v tvorbe šperku, kde sa snúbi učenie starých majstrov s moderným prístupom mladej generácie.

Výstava je pre verejnosť otvorená denne od 10.00 hod. do 18.00 hod. Vstup je voľný.

Pre viac informácií kontaktujte:
Martina Sekulová
Communication manager, hovorkyňa
T 00421-2-6727 3345
F 00421-2-6727 2254
E msekulova@incheba.sk
W www.incheba.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články