Na Vajnorskej (BA) chcú postaviť polyfunkčný komplex

Na nároží ulíc Vajnorská a Odborárska v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto plánuje spoločnosť FSI Development, s.r.o., postaviť nový polyfunkčný komplex. Dotknuté územie s plochou viac ako 44-tisíc metrov štvorcových je v súčasnosti nevyužívané, v minulosti slúžilo na priemyselné účely. Lokalita je z juhovýchodu ohraničená Vajnorskou ulicou a areálom Istrochem, zo severovýchodu Odborárskou ulicou a rôznymi predajňami a zo západu areálom autoservisu a predajne Citröen a pozemkom podniku Istrochem. O navrhovanej výstavbe sa možno viac dozvedieť do 6. februára na prízemí bratislavského magistrátu na Primaciálnom námestí, v elektronickej podobe je aj na internetovej stránke www.enviroportal.sk. Písomné stanovisko môže verejnosť poslať do rovnakého dátumu, teda do 6. februára, na odbor hodnotenia a posudzovania vplyvov na životné prostredie Ministerstva životného prostredia SR, ktorý sídli na Námestí Ľudovíta Štúra.

Nový polyfunkčný komplex by mal tvoriť hotel, byty, administratívne priestory a občianska vybavenosť. Celý komplex by mal byť pritom rozdelený do štyroch blokov. Blok A by mala tvoriť administratívna budova so 16 nadzemnými podlažiami a hotel s kapacitou 347 lôžok. Jeho súčasťou by malo byť aj vzdelávacie a relaxačné centrum. Blok B by mal pozostávať z dvojpodlažného gastro centra a dvoch obytných domov. Prvý z nich by mal mať 15 nadzemných podlaží a v partery obchodné priestory, druhý dom by mal mať osem nadzemných podlaží a obchodné priestory na prvom podlaží. V bloku C by mali byť umiestnené tri obytné domy. Prvý z nich s pôdorysom písmena “L” by mal mať 16 nadzemných podlaží, druhý dom by mal mať osem nadzemných podlaží s obchodnými priestormi v partery a tretí dom by mal mať 13 nadzemných podlaží s obchodnými priestormi na prvom podlaží. V poslednom bloku D by mali byť postavené štyri obytné domy. Prvý z nich by mal mať sedem nadzemných podlaží s bytmi od druhého podlažia, druhý dom by mal mať 13 podlažné ľavé a sedem podlažné pravé krídlo stavby, tretí dom by mal mať osem nadzemných podlaží len s bytmi a štvrtý dom s pôdorysom písmena “L” by mala tvoriť zasa sedem- a jedenásťpodlažná časť.

Zámer počíta aj s výstavbou parkovacích miest. V štyroch podzemných parkovacích garážach by malo byť k dispozícii 1 139 miest na parkovanie, na povrchovom parkovisku ďalších 89 miest. Zeleň v rámci nového komplexu by mala zaberať 14 345 metrov štvorcových. Spoločnosť plánuje začať s výstavbou v prvom kvartáli roka 2009, nový komplex by mal byť dokončený v prvom kvartáli roka 2011. Predpokladané náklady by mali dosiahnuť dve miliardy korún.

Informácie uverejnilo mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke, údaje sú k dispozícii aj na stránke eia.enviroportal.sk.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články