Na Bratislavskom hrade sprístupnili oddychovú zónu

Obrázok k článku od zora.

V areáli Bratislavského hradu neďaleko reštaurácie Hrad je od 29. mája sprístupnená oddychová zóna pre všetkých návštevníkov. Na pracovných raňajkách ju predstavil predseda Národnej rady SR (NR SR) Andrej Danko s tým, že oddychová zóna bude pre ľudí prístupná zadarmo. “Zóna bude počas letnej sezóny otvorená každý deň od 9:00 do 21:00 a ponúkať bude pre ľudí tridsať kresiel na sedenie,“ doplnil slová predsedu NR SR vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan.

 

Podľa Guspana je oddychová zóna jednou z noviniek pre návštevníkov Bratislavského hradu. “Ďalšou novinkou je spustenie bezplatného wifi pripojenia v Barokovej záhrade. V budúcnosti chceme wifi sieťou pokryť celý areál hradu,“ uviedol ďalej Guspan. Ako ďalej dodal, Kancelária NR SR tiež postupne obnovuje lavičky, odpadkové koše či parkové osvetlenie.

 

Bratislavský hrad je jeden z najstaršie postavených hradov na Slovensku, stál tu už počas obdobia Veľkej Moravy. Prvá písomná zmienka o hrade pochádza z roku 907. Do 13. storočia mal aj cirkevný charakter, vydávali a overovali sa tu listiny. Počas vlády kráľa Židgmunda Luxemburského začal hrad nadobúdať podobu, akú má dnes. V roku 1811 zachvátil hrad veľký požiar a stala sa z neho ruina. Chátral až do roku 1953, keď ho začali postupne rekonštruovať. Hrad je pre návštevníkov otvorený počas celého roka.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Bratislavský hrad

Monumentálny objekt obnoveného hradu sa nachádza na brale nad ľavým brehom Dunaja. Najstaršie stopy osídlenia sú z mladšej doby kamennej. Neskôr bola na brale rímska vojenská stanica.